Mer än bara sju siffror

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna ledarkrönika framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 4 2023

En miljon. 1 000 000. Alla längtar vi efter dagen då vårt sparkonto, oavsett om det är fyllt av aktier, fonder eller andra värdepapper, spränger gränsen och visar upp sju siffror.

Alla kan bli miljonärer. Det brukar inte minst investmentbolaget Spiltans vd och sparprofilen Per H. Börjesson, som intervjuas i detta nummer av tidningen, poängtera.

Ju tidigare du börjar och ju flitigare du är med ditt sparande, ju snabbare når du det magiska målet.

Om du sparar 1 500 kronor i månaden och får en avkastning på 7 procent, som ofta anses vara vad börsen avkastar i genomsnitt per år, kan du titulera dig som miljonär efter 23 år.

Ränta-på-ränta-effekten visar sin styrka och om du kan spara ännu mer varje månad, till samma avkastning, går det ännu fortare.

Att bli miljonär ska dock inte vara ett självändamål i sig. Det är ett måste att också ha en balans, unna sig och ha kul på vägen. Då känns det inte lika tufft och utmanande när börsen, likt de senaste åren, kärvar och siffrorna i portföljen lyser röda.

I takt med att nya minnen skapas och tiden går kommer utvecklingen i din portfölj att bestå. Och en dag kommer den plötsligt att bara finnas där: Miljonen på ditt sparkonto.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem