Landslagskaptenens favoritaktie: ”Spännande”

Handbollsstjärnan Jim Gottfridsson har ett brinnande intresse – för sparande. ”Jag tycker att det är kul att lära mig mer om aktier och ekonomi”, säger han till Dagens industri.

Jim Gottfridsson, som är spelmotor i svenska landslaget och i tyska Flensburg-Handewitt till vardags, plåtades läsandes ett pappersexemplar av Dagens industri nyligen. 

Den 30-årige handbollsstjärnan berättar för Di att han har varit en frekvent läsare i fem år. 

– Jag har mycket tid på bussen till och från bortamatcher och tycker att det är spännande att lära mig nya saker. Ekonomi har blivit ett intresse och jag tycker att det är kul att lära mig mer om ekonomin runt om i världen, aktier, fonder och valutor, säger Jim Gottfridsson till tidningen.

Tesla är mittnians favoritaktie för stunden. 

– Jag satsar ganska brett och försöker hålla mig uppdaterad. 

LÄS OCKSÅ: Här är Aktiestinsens portfölj: Investmentbolag i topp

Välkommen att höra av sig

Jim Gottfridsson var en instrumental del i EM-guldet 2022. 

Men i kvartsfinalen mot Egypten i hemma-VM i onsdags var olyckan framme och mästerskapet tog slut i förtid efter att han skadat handen. 

Sverige blev sedan utan medalj efter att ha förlorat såväl semifinalen mot Frankrike som bronsmatchen mot Spanien på Tele2 Arena. 

Som lite plåster på såren har Jim Gottfridsson dock fått en årsprenumeration på sin favorittidning av Dagens industri. 

Om han vill fördjupa sig ytterligare under sin förväntade två–tre månaders långa rehabliteringsperiod går det jättebra att kontakta Unga Aktiesparare och även få tillgång till ett par nummer av Stock Magazine och utbildningsmaterial.

MISSA INTE: Smart fondsparande i höginflationstiden

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem