Karin vinnare av Årets sparprofil: ”Betalningen för 30 års arbete”

Sparprofilen har genom sina föreläsningar och sin bok utbildat tusentals människor inom aktiesparande. Något som uppmärksammats när hon vann priset.

Denna text framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats. Om du är för gammal för att bli medlem i Unga Aktiesparare kan du gå med i organisationen här. 

Priset som delas ut av Lannebo tillsammans med Affärsvärlden för att hylla en eldsjäl inom sparande och 87-åriga Karin Sjöblom i Växjö, är verkligen det. Dessutom gör hon det helt ideellt och brinner mycket för både Aktiespararna och Unga Aktiesparare.

Juryns motivering löd: 

Aktiespararnas Grand Old Lady visar att börsinvesteringar varken är en materialsport eller en spurtstrid. Förnuft plus tålamod ger framgång, vare sig du är 87 år ung eller 20 år gammal. Det är Karin Sjöbloms budskap till de tusentals sparare som inspirerats av hennes folkbildande gärning. 2021 är hon extra aktuell med nya boken ”Spara med glädje”.” 

Hon har sedan tre decennier tillbaka velat nå börsen för alla, det handlar om att nå människor i alla åldrar eller yrkesgrupper för att förstå fördelarna med ett smart sparande.

– Jag vill nå hela samhället och inte bara tala till de som är verksamma inom finans.

LÄS OCKSÅ: Karins sparknep: Hitta glädjen med rätt mål

Karin Sjöblom har testat flera olika sätt för att nå ut.

– Vi körde så kallade ”Home-party”, det var mindre tillställningar där vi samlades några väninnor.

För att nå en stor och uppskattad grupp av människor var hon på sjukhus och pratade om pension, det var genom sjukvårdens fackförbund och det skedde i anslutning med att deras pass tog slut.

– Då kom det in en läkare som sa, detta är viktigt, nu lyssnar vi på Karin.

Karin Sjöblom har faktiskt blivit Årets sparprofil en gång tidigare på Spiltan, det var ingen omröstning utan Per H. Börjesson som beslutade det. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem