Harry Potter-stjärnans succéinvestering – äger fastigheter värda nära 300 miljoner kronor: ”Byggt ett imperium med sin magi”

Rupert Grint fullkomligt badade i miljoner efter rollen som Ron Weasley i Harry Potter. Skådespelaren valde dock att satsa sina pengar på fastigheter och förfogar nu över en stor portfölj som växer framgångsrikt, enligt Expressen som hänvisar till uppgifter från The Sun.

Redan som elvaåring tog karriären fart på allvar för den brittiske skådespelaren Rupert Grint. 

Han fick rollen som Ron Weasley i Harry Potter-filmerna med start i ”Harry Potter och de vises sten” som hade premiär 2001.

Karaktären i J.K Rowlings böcker har det knapert ställt ekonomiskt, men det går inte att säga samma sak om personen som spelade honom. 

Rupert Grint tjänade cirka 430 miljoner kronor genom att spela Ron Weasley, enligt Expressen som hänvisar till uppgifter från brittiska tabloidpressen The Sun. 

LÄS MER: Så analyserar du ett fastighetsbolag

Rupert Grint har sedan svingat sin investeringstrollstav och fått se sin förmögenhet växa ytterligare. 32-åringen har lagt sina pengar på fastigheter och har i dag ett bostadsimperium som värderas till cirka 278 miljoner kronor. 

– Rupert har blivit en riktig fastighetsmagnat och har använt sin magi för att bygga ett imperium. Han har nu en portfolio värd 24 miljoner pund och det växer hela tiden, säger en uppgiftslämnare till The Sun, skriver Expressen. 

MISSA INTE: Börsens starkaste utdelningshöjare

Pengar för livet

Clay 10, Oneonesix Development och Eevil plan properties är namnen på företagen som levererar pengar till Rupert Grint.

– Rupert är en smart investerare och köper efterfrågade uthyrningsfastigheter med nära anslutning till transport, men också lyxigare hus, säger uppgiftslämnaren. 

Denne konstaterar att Rupert Grint har gett sig själv, utöver det lyxhus han bor i nu som värderas till 69 miljoner kronor, utomordentliga förutsättningar. 

– Han har byggt en varierad portfolio, som kommer fortsätta dra in pengar under resten av hans liv. 

YTTERLIGARE LÄSNING: Göteborgsaktierna på börsen

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem