Häng med i snabba omställningen

I sin första ledarkrönika i Stock Magazine nummer 4 2020 skriver chefredaktör David Flatbacke-Karlsson om att det gäller att haka på svängningarna i en värld som förändrats kraftigt under 2020 och inte minst ritat om kartan på aktiemarknaden.

Det nya decenniet har inletts mycket dramatiskt. Exakt hur stora konsekvenser covid-19-pandemin kommer att få världen över är ännu höjt i dunkel, även om det redan nu går att säga att 2020-talet inte blir någon vanlig epok.

En sak är redan klar: Skiftet mot ett mer digitaliserat arbetsliv och vardag har skett på endast ett par månader och inte successivt över en flerårsperiod som varit rimligt att tänka sig tidi- gare.

Naturligtvis innebär utvecklingen även att vissa bolag på börsen gynnas medan andra tappar i slagkraft såväl operationellt som kursmässigt.

När det råder kraftiga restriktioner i människors liv för att stoppa virusspridningen är det inte konstigt att fler spelar något av Embracer Groups spel, läser ett magasin på Readlys webbtjänst, ser på Netflix än reser med SAS eller checkar in på Scandic.

Därför har vi i mitt första nummer som chefredaktör för Stock Magazine valt att fokusera på olika former av techbolag, bortsett från de fem stora bjässarna på andra sidan Atlanten, som blivit vinnare i pandemin.

LÄS OCKSÅ: Största börsrädslan: Missa framgångseffekten

För att citera Johanna Kull, tidigare sparekonom och nu hållbarhetsansvarig på Avanza: “Tech är något som nu måste finnas i alla bolag”.

Framgångar har skapats i allt från Karlstad till Silicon Valley. När idrottsevenemang skjuts upp, eller i alla fall stängs för allmänheten, går det att ställa om till att hitta nya favoritlag eller personer att följa via e-sportens skärmar. Och, vem vet? Inom en inte alltför lång tid kanske det är möjligt att fly jorden och åka upp i rymden som privatperson i jakten på en smittfri miljö?

Som medlem i Unga Aktiesparare får du tillgång till Stock Magazine både i pappers- och digital form. Som medlem i Aktiespararna kan du läsa tidningen digitalt och den finns också tillgänglig på plattformar som till exempel Readly. Du kan även prenumerera på tidningen separat här. 

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter