Fredrik Lundberg är vd för Lundbergföretagen och ordförande för Industrivärden. Foto: Lundbergföretagen.

Fredrik Lundbergs bästa råd: Så blir du rik som ung

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Det finns olika vägar att bygga en förmögenhet för en yngre person, konstaterar Fredrik Lundberg. ”Att ha ett långsiktigt finansiellt sparande i aktier är ett sätt”, säger industinestorn till Dagens industri. 

Fredrik Lundberg är vd och storägare i det egna börsnoterade investmentbolaget Lundbergföretagen.

Miljardären från Norrköping, som befinner sig i det svenska näringslivets absoluta mitt, delar med sig av sin syn kring hur det går att bygga upp ett ordentligt pengakapital som yngre individ i en längre intervju med Dagens industri.

– Det är en svår fråga och beror på vad man har för kompetens och vad man vill ägna sig åt. Det finns många unga människor i Sverige som har goda förutsättningar att starta nya bolag. Det är ett sätt att lyckas och kanske det mest naturliga. Att ha ett långsiktigt finansiellt sparande i aktier är ett annat och kontinuerligt addera fler aktier, säger han.

LÄS OCKSÅ: Fredrik Lundbergs aktieportfölj

Behåll fokus

Fredrik Lundberg anser att det är viktigt att vara försiktig med att kasta sig in och ut ur olika aktier.

– Man ska inte hålla på med trading som jag ser det, det kan lyckas ibland men förr eller senare trampar man snett. Att kontinuerligt investera det finansiella sparande man har i bra bolag år ut och år in, det är ett bra råd tycker jag.

MISSA INTE: Mångmiljardärens tips: Så blir du lika rik som jag

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem