Foto: TIN Fonder.

Förvaltarna: Aktier att köpa nu

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

I samtal med Dagens industri plockar Henrik Carlman, förvaltare på Case Fonder, och Carl Armfelt, förvaltare på TIN Fonder, fram sammanlagt sex köpvärda bolag. ”Bra lönsamhet och stor tillväxtpotential”, säger Carl Armfelt om ett av sina case.

Små som kan växa

Henrik Carlman är positivt inställd till de mindre bolagen på börsen.

Först och främst slår han ett slag för Concentric.

– Concentric har påverkats av svag efterfrågan och låg omsättning under flera år. Det bolaget gör bra är att de påverkar det som kan påverkas, vilket är kostnader. De kostnadsåtgärder som tagits gör att marginalerna håller en bra nivå, trots att omsättningen inte är hög.

Sedan får Raysearch tummen upp.

– De har bland annat investerat i en ny typ av mjukvara som har med journaler att göra, och den tekniken blev precis färdigutvecklad. I och med att den produkten kan börja implementeras i Raysearchs kliniker kommer investeringarna att minska, vilket ger marginalerna en puff.

Avslutningsvis rekommenderar Henrik Carlman även MTG.

– MTG har underskattats på börsen, men bolaget har en god kassaflödesgenerering och en stor nettokassa som gör att de kan köpa tillbaka aktierna. Givet en mer välmående konsument är MTG välpositionerat.

Kursraket med mer att ge

Carl Armfelt lyfter fram Fortnox som historiskt sett har bjudit på en väldigt fin avkastning.

– Fortnox har kämpat med värderingen och har påverkats av kortsiktig oro. Det som är unikt med bolaget är att de kan nå mål genom att enbart höja priserna, vilket är billigare och enklare än att försöka locka nya kunder.

Nordic Semiconductor får också tummen upp.

– De senaste åren har varit tuffa för Bluetooth, vilket också har gjort det svårt för Nordic Semiconductor. Nedgången blev djupare än man hade trott, men första kvartalet 2024 visade en positiv kursreaktion.

Carl Armfelt gillar även Biogaia.

– Biogaia har satsat på marknadsföring och att skapa en bra kundupplevelse. Den nya vd:n Theresa Agnew är bra både när det gäller klinisk dokumentation och att bygga ett konsumentvarumärke. I Europa har omställningen varit svårare för bolaget, men det är starkt i både Asien och USA. Trots att kvartalen varit lite ojämna är värderingen är normal, och framför allt har Biogaia bra lönsamhet och stor tillväxtpotential.

LÄS ÄVEN: 1o favoritaktier: ”God chans”

MISSA INTE: Förvaltaren: Investmentbolagen att köpa nu

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem