Eat, sleep, startup, repeat

Vem är Caroline Lidman?

En energifylld och nyfiken person som arbetar med PR, skriver böcker och som älskar träning, hälsa, god mat och att upptäcka nya saker. Om det så är en resa med någon jag tycker om eller en ny bra bok.

 

Du sitter med i UAs förbundsstyrelse, vad innebär det?

Exakt. Det var fantastiskt att bli invald och det har varit en spännande tid från start med Unga Aktiesparare. I min roll i förbundsstyrelsen får jag möjlighet att både vara med och granska förbund och kansli men också att komma in med mina rådgivande kommunikationsögon och bolla varumärke med VD.

 

Hur blev du intresserad av aktier?

För mig var det lite som ett uppvaknande en dag. Bland mina tjejkompisar hade det inte talats särskilt mycket om aktier och investeringar och inte heller bland de nära på tidigare arbetsplatser. När jag märkte hur min fästman och hans vänner hade en helt annan dialog kring pengar, sparande och aktier var det dags för en förändring. 

Jag samlade ett stort gäng tjejer i mitt kvinnliga nätverk Women With och drog igång en kväll med kvinnliga finansprofiler som pratade aktier. Samtidigt öppnade jag upp ett ISK och satte igång. För vägledning och inspiration började jag följa många aktieprofiler på Instagram och så satte jag upp i kalendern 1h i veckan på att lyssna på en podcast som hade med aktier och investeringar att göra för att hela tiden ha det kontinuerligt och nära.

 

Har du någon favoritaktie?

En aktie som ligger mig varmt om hjärtat är Investor.

 

Du är aktuell med en ny bok, kan du berätta om den?

Ja, det känns fantastiskt kul att min och min medförfattare Aleksandar Gogas bok äntligen är ute. En bok jag också tror att många som läser Stocken skulle gilla och inspireras av.

Eat Sleep Startup Repeat är en konkret handbok skriven av entreprenörer för entreprenörer, om hur man startar, driver och får ett framgångsrikt bolag att växa. I boken finns allt från framgångshistorier och misstag till checklistor och konkreta tips. Läsarna får ta del av konkreta råd kring allt från målbild, affärsplan, praktiska saker som ekonomi och marknadsföring och frågor som sälj, rekrytering, kultur och hur man ska skala upp sin verksamhet. Inspirerande framgångssagor finns det många av, i vår bok vill vi ge konkreta actions och visa människor vad man faktiskt ska göra. Boken delar också med sig av fuck ups och viktiga lärdomar för att kunna fortsätta trots motgång – vilket också är en stor del av en entreprenörs vardag.  

 

 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem