Drottningens spartricks: ”Alltid koll”

Det råder ingen brist på pengar för Storbritanniens drottning Elizabeth. Men trots sin stora förmögenhet är hon ytterst mån om att hålla i slantarna – och har bland annat dragit ned på kungafamiljens julklappar, skriver Expressen.

Storbritanniens välkända drottning Elizabeth sägs vara god för omkring fem miljarder kronor. 

De ekonomiska resurserna innebär dock inte att hon spenderar pengar i onödan. 

– Hon är otroligt sparsam, säger hennes tidigare kock, Darren McGeady, enligt Expressen som återger uppgifter från Daily Telegraph. 

Eftersom Buckingham Palace har över 775 rum blir kostnaderna för belysningen stora. Därför har drottning Elizabeth satt stopp för lampor på över 40 watt och varit tydlig med att det ska vara släckt i taket när ingen vistas i de olika rummen. En tidigare anställd påstår att drottning Elizabeth själv promenerat runt i palatset och släckt lampor som varit tända i onödan vid flera tillfällen

LÄS MER: Värmländska börspärlor: ”Klarast lysande stjärnan”

”Fortsätter efter 30–40 år”

Phil Dampier har skrivit boken ”What’s In The Queen’s Handbag And Other Royal Secrets och lyfter där fram flera knep som drottning Elizabeth nyttjar för att ha koll på uppgifterna. 

”Hon har alltid koll på slantarna. Hon har väskor som hon har haft i 30–40 år och fortsätter använda”, skrev Phil Dampier.

Andra drag är att julklapparna inom den kungliga brittiska familjen nu är av billigare karaktär och att omslagspapper sparas för att användas på nytt. Drottning Elizabeth uppskattar även att ta på sig kläder som hon burit i offentliga sammanhang flera gånger om. 

MISSA INTE: Investmentbolagsgurun: ”Värderingar som science fiction”

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter