Drottningens spartricks: ”Alltid koll”

Det råder ingen brist på pengar för Storbritanniens drottning Elizabeth. Men trots sin stora förmögenhet är hon ytterst mån om att hålla i slantarna – och har bland annat dragit ned på kungafamiljens julklappar, skriver Expressen.

Storbritanniens välkända drottning Elizabeth sägs vara god för omkring fem miljarder kronor. 

De ekonomiska resurserna innebär dock inte att hon spenderar pengar i onödan. 

– Hon är otroligt sparsam, säger hennes tidigare kock, Darren McGeady, enligt Expressen som återger uppgifter från Daily Telegraph. 

Eftersom Buckingham Palace har över 775 rum blir kostnaderna för belysningen stora. Därför har drottning Elizabeth satt stopp för lampor på över 40 watt och varit tydlig med att det ska vara släckt i taket när ingen vistas i de olika rummen. En tidigare anställd påstår att drottning Elizabeth själv promenerat runt i palatset och släckt lampor som varit tända i onödan vid flera tillfällen

LÄS MER: Värmländska börspärlor: ”Klarast lysande stjärnan”

”Fortsätter efter 30–40 år”

Phil Dampier har skrivit boken ”What’s In The Queen’s Handbag And Other Royal Secrets och lyfter där fram flera knep som drottning Elizabeth nyttjar för att ha koll på uppgifterna. 

”Hon har alltid koll på slantarna. Hon har väskor som hon har haft i 30–40 år och fortsätter använda”, skrev Phil Dampier.

Andra drag är att julklapparna inom den kungliga brittiska familjen nu är av billigare karaktär och att omslagspapper sparas för att användas på nytt. Drottning Elizabeth uppskattar även att ta på sig kläder som hon burit i offentliga sammanhang flera gånger om. 

MISSA INTE: Investmentbolagsgurun: ”Värderingar som science fiction”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem