Centern vill slopa ISK-skatt för småsparare

Centerpartiet vill göra de första 300 000 kronorna på ISK-kontot skattefria, skriver TT.

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats. 

”Det ska vara enkelt att börja spara och vi vill särskilt gynna småsparare, sådana som lägger undan några hundra varje månad för att spara till pensionen, en första lägenhet eller helt enkelt bygga upp en buffert för framtiden, säger partiledaren Annie Lööf . Hon hoppas att förslaget ska ”uppmuntra till en sparkultur”

 På TT:s fråga om förslaget är ett krav för att Centern ska släppa fram en regering efter valet, svarar Lööf:

”Vi har presenterat vad vi går till val på. Det handlar om landsbygd, klimatet och sänkta skatter för låginkomsttagare och på sparande. Vi ser det som en helhet där det här förslaget är en av våra viktiga prioriteringar”.

Cernterpartiets utspel är i linje med det förslag som Aktiespararnas vd Joacim Olsson framförde i en debattartikel i Expressen. I artikeln skriver Joacim Olsson bland annat att den första miljonen i ISK ska vara skattefri och att de senaste årens skattehöjningar på ISK ska rivas upp.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem