Börsens starkaste utdelningshöjare

Ett antal bolag på Stockholmsbörsen har hållit ångan uppe extra bra när det kommer till att dela ut pengar till sina aktieägare.

Många investerare gillar att köpa aktier som har utdelning. Det innebär att bolaget vid åtminstone ett tillfälle per år delar ut en liten summa pengar per aktie som du äger som sparare. 

Utdelningsexperten Marcus Hernhag, som bland annat skrivit boken ”Bli rik på aktieutdelning”, har gått igenom vilka svenska noterade bolag som har varit skickligast på att höja utdelningen per år på sin webbplats. 

LÄS OCKSÅ: Utdelning – spararens bäste vän

I topp återfinns det göteborgska fastighetsbolaget Castellum med 22 höjningar på raken i följd. Sektorkollegan tillka stockholmsbaserade Hufvudstaden kvalar in som tvåa efter 19 år i rad med ökad utdelning. 

Umeåbördiga programvarubolaget Vitec snor åt sig bronspengen med sina 18 höjningar i följd. Wihlborgs Fastigheter, med fokus på Öresundsregionen, har glatt sina investerare med en 14-årig svit av förbättrade utdelningar. 

MISSA INTE: Efter utdelningsbeskedet – skur av pengaregn kan vänta sparare: ”Sannolikt”

Även ABB, Hexagon och Loomis har bjudit på imponerande utdelningstrender. Samtliga har höjt elva år i sträck, men risken finns att de två sistnämndas trender spricker inom kort då beskeden om utdelning för 2019 års räkenskapsår skjutits upp till senare i höst på grund av coronaviruspandemin och dess möjliga påverkan på verksamheterna. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem