Börsen för alla

Möt Aktiespararnas Carl-Henrik Söderberg och Mohammed Salih som jobbar med att sprida ”börsen för alla”.

Hej killar, ni har dragit igång några spännande projekt senaste tiden. Kan ni berätta lite mer om dessa initiativ. Hur har tankegångarna gått? Vi börjar med podcasten Tillsammans mot miljonen. Hur kom ni på den idén?

Carl-Henrik:

– Idén föddes när vi befann oss mitt i brinnande coronakris och börsen föll handlöst. Många var givetvis väldigt oroliga och kluvna kring hur de borde tänka kring sina besparingar och därför tyckte vi att det var ett utmärkt tillfälle att dra igång en aktiepodd som passar för alla. Även för dig som inte är så där jätteintresserad eller kanske är helt ny på aktiemarknaden.

Vad kan vi förvänta oss av podden?

Mohammed:

– Jag har länge drömt om att starta en podd och via den utbilda och sprida kunskap. Vi upplever ett stort kunskapsglapp när det kommer till ekonomi, sparande och börsen ute i samhället, där alldeles för få har fått rätt utbildning eller rätt kunskaper. Framför allt finns det ett stort behov i vår bransch av att förenkla språket kring aktier och investeringar. Att det inte behöver framstå som så himla svårt och komplicerat.

LÄS OCKSÅ: Sparstjärnans agerande i börshaussen: ”Tror på mina bolag”

Carl-Henrik:

– Ja, just det där med att förenkla komplicerad materia är något som kommer att genomsyra hela podden. Vi kommer prata om allt ifrån sparknep och portföljstrategi till aktie- och fondtips.

Och vilken succé det har blivit ändå! Vad ligger bakom framgången?

Mohammed:

– Det är verkligen superkul att så många lyssnar och engagerar sig. Jag tror att framgången ligger i att vi tydligt förmedlar att börsen är för alla, oavsett kunskaps- eller ambitionsnivå. Vi vill bara hjälpa så många som möjligt att nå en större ekonomisk trygghet och genom att guida och hjälpa till med frågor kring sparande och placeringar hoppas vi att vi kan bidra till detta.

Carl-Henrik:

– Jag kan bara instämma med det Mohammed säger. Och man får verkligen en kick när man inser hur många som uppskattar det vi gör. Aktier och börsen är vårt jobb så förhoppningsvis kan vi hjälpa till på något sätt. Sen tror jag också att vår kemi sinsemellan är en annan framgångsfaktor till varför många lyssnar på vårt program. Vi känner varandra väl och är trygga med varandra, vilket i sin tur skapar en bra dynamik och vi har väldigt kul när vi jobbar ihop.

SE ÄVEN: Sparstjärnan: Stegen mot första miljonen

Mohammed, du har ditt konto @mohammedsvagtillmiljonen där du med dina 25 000 följare arbetar för #börsenföralla, vad driver dig? Och detta är något du gör ideellt som jag förstår det?

Mohammed:

– Mitt konto driver jag helt ideellt. Det som driver mig dag in och dag ut är att jag vet hur tacksamma människorna är, responsen jag får samt att jag vet hur viktigt detta är. Jag har nått ut till så många människor som inte har fått detta från något annat ställe. Det gör varje sekund värd. Jag lägger ner minst tre timmar per dag på min Instagram, och ja, det kanske är mycket. Men när jag får ett meddelande att någon har gjort sina första investeringar tack vare mig, då glömmer jag all tid jag har lagt ner. Det är bara glädje.

Carl-Henrik:

– Glöm inte mitt instakonto också. Inga 25 000 följare här inte men jag jobbar på det (skratt). Kolla in @Sparcalle. Snart kommer det hända kul grejer där.

LÄS MER: Här hittar du Tillsammans mot miljonen

Vill ni passa på att säga något till Stockens läsare?

Carl-Henrik:

– Spana in oss och hör gärna av er med synpunkter kring våra olika projekt. All typ av feedback uppskattas.

Mohammed:

– Se till att sprid både podden och våra Instagramkonton. Vårt mål är att göra börsen tillgänglig för alla oavsett kunskapsnivå eller yrke. Så har ni nära och bekanta som tycker att ekonomi och börsen bara är tråkigt, dyrt och svårt, hänvisa dem till oss så ska vi se till att ändra deras syn på börsen och ekonomi överlag. Detta är verkligen samhällsnyttigt också. Det gör mig så otroligt glad att kunna utbilda och sprida sparglädje.

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter