Appar som inspirerar till bättre ekonomi

Kanske är du en av många som vill ta tag i din ekonomi, få koll på dina utgifter eller börja spara till dina mål? Med dessa appar installerade blir det både enklare och roligare att starta din resa.

Miljonärskalkylatorn: Räkna ut hur mycket du måste spara för att nå dina mål. Genom att anpassa de olika parametrarna efter din situation kan du se hur ränta-på-ränta-effekten påverkar ditt sparande. Du kan också räkna ut din sparkvot.

Buddy: Här kan du smidigt lägga upp en budget och sedan få hjälp att följa den. Du kan även skapa grupper med dina vänner eller din partner och lägga upp en gemensam budget. Du anpassar själv dina kategorier och aktiverar påminnelser så att det passar dig och ditt liv.

Swish: Känns kanske som en given app i din telefon, men har du tänkt på hur mycket information du kan hitta om dina transaktioner i appen? Man kan enkelt se datum, belopp samt mottagare/avsändare för alla swish-transaktioner. Perfekt när man vill få reda på vart pengarna tagit vägen! Med den nya funktionen ”Förfrågningar” kan du dessutom påminna kompisarna att betala tillbaka sådant som de är skyldiga dig.

Mecenat: En guldgruva för studenter. Här finns mängder av rabatter och pengar att spara för den som kommer ihåg att kolla upp rabattutbudet innan man handlar något.

Din bankapp: Visst kan det vara smidigt att ha allt på ett ställe och slippa många olika appar? De flesta storbankerna har i dag välutvecklade appar med många olika funktioner som hjälper dig att få koll på dina inkomster och utgifter. Ofta erbjuds allt från kategorisering av utgifter till automatiska överföringar till sparkontot. Kolla vad som finns i appen som tillhör din bank. 

MISSA INTE: Vem säljer aktien som du köper?

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem