”Alla borde få chansen att spara i aktier”

Unga Aktiesparare inleder tillsammans med Nasdaq och ett flertal andra aktörer ett viktigt samarbete. Målsättningen: Att öka den finansiella kunskapen bland människor i Sverige och ge fler tillgång till verktygen som krävs för en god ekonomi. ”Alla borde få chansen att lära sig spara i aktier oavsett bakgrund”, säger UA:s vd Henrik Johansson.

På torsdagsförmiddagen presenterades ett mycket betydelsefullt samarbete vars grundbultar utgörs av Nasdaq Stockholm och Unga Aktiesparare. 

”Målsättningen är att tillhandahålla en grundläggande kunskap om investeringar, med ett särskilt fokus på personer som inte har naturlig tillgång till information om aktiemarknaden och hur den fungerar”, skriver Nasdaq i ett pressmeddelande. 

Unga Aktiesparare kommer att bidra med kunskaper och erfarenhet av utbildningsinstanser. Verksamheterna My Dream Now och Powerhouse kommer också att medverka i projektet som en form av brobyggare mellan samhälle och näringsliv med ambitionen att öka den finansiella kunskapen i miljöer där den i dag är lägre. För att kunna nå bredare målgrupper deltar även Alkompis som är en svensk arabiskspråkig nyhetskanal. 

– Alla borde få chansen att lära sig spara i aktier oavsett bakgrund. Jag tror detta initiativ, där en rad organisationer med olika styrkor förenar sina krafter, har potential att ge många en chans att förbättra sin privatekonomi avsevärt, säger Henrik Johansson, vd på Unga Aktiesparare.

– I takt med att intresset för aktiesparande växer i samhället, önskar börsen vara en del i att skapa en ökad förståelse för grundläggande privatekonomiska frågor och belysa de risker som kommer med investeringar i finansiella instrument, säger Fredrik Ekström, vd på Nasdaq Stockholm, och fortsätter:

– Att ge alla, inte bara de som får aktieintresset från sina föräldrar eller vänner, insikter om hur finansmarknaden fungerar, är för oss en rättvisefråga, fortsätter Fredrik Ekström.

Läs mer om samarbetet här.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem