Aktivitetsdraget i pandemin – arrangerar aktieorientering: ”Främjar hälsan”

Unga Aktiesparare har tvingats ställa om i den rådande coronaviruspandemin. Nu kommer Solna/Sundbybergs lokalavdelning att arrangera en aktieorientering – i Gamla Stan. ”Vi lever i en tid där hälsa och kunskap går hand i hand”, säger ordföranden Anton Nilsson.

För första gången någonsin kommer Unga Aktiesparare att genomföra en aktieorientering. 

Lokalavdelningen Solna/Sundbyberg står som arrangör för tävlingen som kommer att äga rum på en 5 000 meter lång bana som går igenom Gamla Stans kullerstensgator i Stockholm. För att vinna gäller det att både ha snabbast tid och att ha flest rätt svar på frågorna som ingår i tipsrundan. 

– Mina förväntningar, som även speglar styrelsen Solna/Sundbybergs, är att orienteringen ska engagera våra medlemmar i en fysisk aktivitet som bidrar till både hälsa och kunskap på ett roligt och utmanande sätt. Långsiktigt ser vi gärna att aktiviteten anordnas varje år i samarbete med diverse aktörer på finansmarknaden, säger Anton Nilsson, ordförande för Solna/Sundbyberg. 

Tävlingen äger rum från den 2–4 oktober och den blir av individuell karaktör genom applikationen ”Tipsrundan”. För att minska risken för spridning av covid-19 har Solna/Sundbyberg valt att sätta aktieorienteringen över flera dagar. 

– Vi lever i en tid där hälsa och kunskap går hand i hand. All form av rörelse påverkar hälsan positivt. Vi har som ambition att främja detta genom att anordna denna aktieorientering. 

Vad blir det för typ av frågor som väntar?

– Här har vi tänkt både högt och lågt. Frågorna varierar men har sitt främsta fokus på finansiell ekonomi och börsen, säger Anton Nilsson. 

Läs mer om och anmäl till dig evenemanget här. 

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter