Ida Thuresson på Nasdaq. Foto: Privat.

Instagramoffensiv ledde till Idas börsöppning

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 2 2023

Ida Thuresson vann Unga Aktiesparares värvartävling. Priset: Att få öppna börsen hos Nasdaq i Stockholm. “En obeskrivlig känsla”, säger hon.

Ida Thuresson hittade till Unga Aktiesparare i samband med coronaviruspandemins utbrott.

– Jag började inse att börsen verkade rolig och ville ge mig in i spelet. Men jag visste inte hur. Då valde jag att gå med i UA för att få kunskapen om hur jag ska bli en bra investerare, säger hon.

Ida Thuresson är uppvuxen i Karlskrona, men bor sedan 2019 i Växjö. Där läser hon civilekonomprogrammet på Linnéuniversitet och sitter i Unga Aktiesparares lokalavdelning i stadens styrelse.

I höstas tog 22-åringen hem segern i Unga Aktiesparares interna värvartävling. Hon beskriver vägen till förstaplatsen.

– Jag valde att gå in på UA Växjös Instagramkonto och kontaktade varenda människa som följde oss och inledde med: “Hej, hoppas att allt är bra med dig”. Sedan presenterade jag vem jag var och frågade om de var medlemmar i UA. Därefter fick jag oftast svar om de var medlemmar eller inte. Om de inte var det frågade jag om det fanns något intresse av att bli det. Sedan gick jag igenom vad det innebär att vara med, vad man kan förvänta sig och vad man får för förmåner.

Tid och tålamod är viktiga faktorer att ha i beaktande när det kommer till att bli framgångsrik i en sådan här tävling, anser Ida Thuresson.

Belöningen för att sluta högst upp på pallen? En middag med Unga Aktiesparares kansli torsdagskvällen den 23 februari, följd av möjligheten att få ringa i klockan och öppna Stockholmsbörsen hos Nasdaq i Frihamnen dagen efter.

Att få öppna börsen var en obeskrivlig känsla. Jag var otroligt taggad och väldigt glad och det kändes som jag gick och svävade på moln ett tag. Det gick fort när börsen väl öppnade. Jag var nervös minuterna innan, men när börsen var öppen var det väldigt mäktigt att jag av alla människor fått öppna den. Börsen öppnade även uppåt vilket också kändes toppen, säger Ida Thuresson, och tillägger:

– Det var ett ”once in a lifetime-moment” som jag kommer att minnas glatt för resten av livet.

Gillar gyllene regler

Ida Thuresson berättat att hon tycker mycket om och använder sig av Unga Aktiesparares gyllene regler i sitt sparande.

Hon är extra intresserad av medicinteknikbolag och uppskattar svenska fertilitetsbolaget Vitrolife och danska diabetes- och läkemedelsjätten Novo Nordisk lite extra.

Sedan är investmentbolag intressanta. Spiltan Aktiefond Investmentbolag är ett bra tips. Då får man det mesta av Sveriges investmentbolag i samma köp.

Vilka är dina sparmål?

Att uppnå miljonen. Jag vill försöka spara så mycket som möjligt så att jag kan investera i en lägenhet eller ett hus så småningom, åka ut och resa och känna en trygghet i min ekonomi.

Det finns många saker med medlemskapet i Unga Aktiesparare som gör Ida Thuresson glad.

Att jag får träffa likasinnade, utveckla mig själv och till stora delar får fria tyglar att utveckla det som jag vill utveckla. Det handlar om allt från att ha en idé kring hur ett event ska se ut till att få träffa mäktiga personer och uppdatera roligt material på Instagram. Sedan vill jag ge en stor hyllning till UA Växjö. Vi har haft ett otroligt bra samarbete under hela verksamhetsåret. Det har gjort allt väldigt mycket roligare.

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter