Senaste artiklar

2021-03-01

Så läser du en årsredovisning

I veckans avsnitt pratar vi om hur du som investerare läser en årsredovisning – en väsentlig del när man investerar i aktier för att förstå vad man köper. De delar som tas upp är bland annat resultaträkning, balansräkning och kassaflödesanalys. Trevlig lyssning
2021-02-22

Kryptovalutor, bitcoin och valutarisk

I veckans avsnitt gästas vi av Oscar Bengtson, ekonomstudent på Handelshögskolan och sambo till Josefine. Vi tar hjälp av Oscar som på ett enkelt och tydligt sätt förklarar valutarisken och varför den är viktig att tänka på när du investerar i utländska aktier.
2021-02-16

UA:s gyllene regler

Genom att förstå och använda dig av Unga Aktiesparares fem gyllene regler skapar du goda förutsättningar till att ha en lyckad sparresa. Här kan du läsa mer om varje regel.
2021-02-15

Våra portföljer

I dagens avsnitt berättar vi om våra portföljer och hur vi tänker kring våra olika strategier. Varför har Josefine mestadels fonder medan Ludvig bara har aktier?
2021-02-09

Här är gymnasieskolan som får UA-profil: ”Bara vinnare”


Ekonomiprogrammet på Kungsholmens Västra Gymnasium kommer att få en touch av Unga Aktiesparare. Det står klart när parterna nu ingår ett samarbetsavtal. ”Det känns som om vi är tre vinnare i det här. UA, skolan och framför allt eleverna, säger Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson.
2021-02-08

Två aktiefavoriter

I veckans avsnitt pratar vi om två av våra favoritaktier vilka är Kinnevik och Dynatrace. Vilken bransch är dessa bolag verksamma inom och vad är det som gör dem så intressanta? Trevlig lyssning!