Senaste artiklar

2022-08-08

Stora halvledarspecialen

Om det är något som Coronapandemin aktualiserat så är det världsekonomins enorma behov av halvledare. Tim och Markus diskuterar ämnet och blandar in både nationalekonomi och säkerhetspolitik i förklaringen varför branschen är så betydelsefull. I veckans avsnitt täcks även två sylvassa tungviktare som kanske förtjänar en större plats i portföljen.
2022-07-12

Så investerar du i forskningsbolag

Vill du köpa aktier i så kallade förhoppnings- eller forskningsbolag? Spännande. Men innan du tar steget och börjar investera finns det flera saker du måste känna till. Erik Pensers analytiker Ludvig Svensson går igenom hur biotekniksektorn fungerar.
2022-07-12

En apotekares läkemedelsjätte

Astra Zeneca är Sveriges tolfte största företag sett till omsättning. Bolaget ger dagligen arbete åt 7 400 svenska personer och inte minst förser det miljontals människor med läkemedel. Under 2021 investerades cirka 60 miljarder kronor på forskning och samma år distribuerade företaget 2,5 miljarder vaccindoser till över 180 länder.
2022-07-12

Var en realistisk optimist

Disciplin, planering, nyfikenhet och ett ständigt öppet sinne. Det är några viktiga faktorer för att lyckas som investerare, anser Cristofer Andersson och Erik Sprinchorn.
2022-07-12

Ge din pengamaskin en extra skjuts

Genom att återinvestera dina utdelningar sätter du en högre fart på snöbollseffekten och låter din portfölj dra ännu mer nytta av ränta-på-ränta-effekten. Oliver Allemog och Viktor Ritsvall reder ut varför det är smart att låta pengarna jobba vidare på börsen.
2022-07-11

Två spännande investmentbolag

Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson medverkar i "Aktier för alla". Han berättar om livet på Unga Aktiesparare, sin kommande bok "Fatta aktier", bjuder på investeringstips och delar med sig av ett par intressanta case.
2022-07-11

Beteendeekonomi med professor Kirchler

Konfirmationsbias, förlustaversion och förankringseffekten är tre psykologiska faktorer som kan påverka oss både i vardagen men även i vårt investerande. Veckans avsnitt av Nånting om aktier gästas av Michael Kirchler, professor i beteendeekonomi.
2022-07-04

Risk för stora konsekvenser

Hemska krig och geopolitiska kriser ställer även till problem i världsekonomin och kan innebära hårda slag mot börsens bolag. Det är ett måste att läsa på och känna till vilka följder olika former av konflikter kan få för dina investeringar, skriver Elin Wiker.