Senaste artiklar

2019-06-12

Aktieaktivism - från bolagsslakt till mainstream

På 1980-talet dök de upp, aktieaktivisterna. Kända för att utmana finanseliten, gamla maktsfärer och stora konglomerat har de både porträtterats som skurkar i Hollywood och fått stjärnstatus. Länge ville man hålla aktieaktivister utanför styrelserummen av oro att bolagskassorna skulle tömmas och de anställda förlora sina jobb.
2019-05-29

Balder

Pilotskolan, att en vd själv äger aktier i bolaget, är verkligen något Balders vd och grundare Erik Selin tillämpat. Resan från att ha köpt sin första egna fastighet till att styra över Stockholmsbörsens största fastighetsbolag sett till börsvärde är minst sagt imponerande. Men bolaget är inte det mest intressanta för den som jagar utdelningarnas rikedom.
2019-05-29

CSR- den nya tidens sponsring!

Hur går sponsring och samhällsengagemang ihop egentligen? Den frågan har stiftelsen Goodsport svaret på som hjälper föreningar ute i landet att starta olika idrottsaktiviteter för att främja integration och ge ungdomar meningsfulla fritidsaktiviteter.
2019-05-29

Köp till sillen- sälj till kräftorna (?)

Har du någonsin hört talas om investeraruttrycket “köp till sillen och sälj till kräftorna”? Det är en teori som menar att du ska köpa aktier i början av sommaren och sälja mot slutet då avkastningen förväntas vara god under sommarmånaderna. Kan det verkligen vara så enkelt att kurserna går upp extra mycket under sommaren?
2019-05-29

Skanska

I slutet av 1800-talet grundade Rudolf Fredrik Berg Aktiebolaget Skånska Cementgjuteriet. Med framgångsrika betongprodukter nådde bolaget från Sveriges södra vidder stora framgångar och i takt med framgångarna utvecklades bolaget till det internationella byggbolag de är idag.
2019-05-29

Analysera fastighetsbolag

Likväl som det finns investeringsstrategier så finns det olika sätt för att analysera bolag. I denna artikel beskrivs två olika sätt att analysera fastighetsbolag på, vi kallar de två sätten för Business 1 och Business 2. Beroende på vad man vill satsa på så fungerar olika analyser och nyckeltal bäst.
2019-05-29

Fastighetskrisen som skakade Sverige!

I början av 90-talet drabbades Sverige av en finansiell kris som förändrade hela landets ekonomiska system i grunden. Huspriserna rasade, räntorna rusade i höjden och många företag gick i konkurs. Från att ha haft rekordlåga arbetslöshetsnivåer förlorade över en halv miljon svenskar jobbet. Är händelserna endast historia eller ser vi det upprepas igen?