Senaste artiklar

2019-12-16

Första jämställda lokalavdelning!

Under hösten blev Östersunds lokalavdelning historiska med att bli Unga Aktiesparares första jämställda lokalavdelning räknat till antalet. – Givetvis räknas jämställdhet på olika sätt och inte bara i rena siffror. Det kan inte vara jämt hela tiden men detta är ett tecken på att vi är på väg i rätt riktning, säger UA:s vd Henrik Johansson.
2019-12-16

HSBC- storbanken.

Lokalbanker i all ära men för att få tillgång till de största marknaderna och skarpaste investerarna krävs volym. HSBC är den asiatiska storbanken som bland mycket erbjuder finansiell investeringsrådgivning för skandinaviska kunden från kontoret i Zürich.
2019-12-16

Vad är nationalekonomi?

En vanlig uppfattning om nationalekonomi är att det innefattar frågor som ekonomisk tillväxt, konjunktursvängningar, inflation och räntor. Detta är en korrekt uppfattning men nationalekonomi är så mycket mer.
2019-12-16

ERICSSON- förbereder världen för 5G

Ericsson är en av världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobilkommunikation. 5G ritar om spelplanen och öppnar upp för helt nya användningsområden och möjligheter. För att förstå vad 5G är och vad tekniken kan komma att betyda i framtiden är det en fördel att känna till historien.
2019-12-16

Tillfällig växtvärk eller för stora skor att fylla?

AQ Group startades 1994 av Claes Mellgren och Per-Olof Andersson då duon slog ihop sina två bolag i Västerås och Enköping som arbetade med plast och transformatorer. Från dessa två verkstäder har koncernen växt till att ha 6100 anställda i ett 30-tal fabriker över hela världen.
2019-12-16

Juletider=Nobeltider

Juletider betyder också Nobeltider eftersom det är då den stora Nobelbanketten hålls i Stockholm och vinnarna får sina priser. Kategorin för ekonomi delades ut första gången 1968 och endast två kvinnor har fått priset. Esther Duflo fick det iår och Elinor Ostrom 2009.
2019-12-16

”Engagemang och attityd är viktigast”

Jenny Zhao har trots sin unga ålder kommit en bra bit i karriären med rollen som exekutiv producent på NENT. Efter att ha arbetat med affärsutveckling valde hon att helt byta inriktning för att arbeta med programinnehåll. Något alla kan göra enligt henne om inställningen är rätt.