Senaste artiklar

2019-03-05

Välkommen till EU- den europeiska gemenskapen!

Europeiska Unionen har varit ett återkommande samtalsämne sedan Brexitomröstningen 2016. Det har pratats om fördelar och nackdelar med att vara med i EU och om Sverige kanske borde välja samma väg. Vad innebär det egentligen att vi är medlemmar i EU, vilka fördelar får du som privatperson och vilka är kostnaderna?
2019-03-05

"EU ska inte märkas i vardagen!"

Trots sin relativt unga ålder räknas Christofer Fjellner som en räv i EU-parlamentet. Frågor om frihandel, snusets rättigheter och Storbritanniens utträde ligger honom varmt om hjärtat i ett EU han menar blivit alltmer demokratiskt.
2019-03-05

"EU är för litet!"

Fackliga rättigheter, arbetslöshet och lönekonkurrens har varit viktiga frågor för Marita Ulvskog under sina tio år i EU-parlamentet. Ungdomsarbetslösheten menar hon är en av de viktigaste utmaningarna för EU att lösa.
2019-03-05

Schweiz- nej till EU!

Trots starka influenser från grannländerna och med en placering i Europas mitt röstade Schweiz nej till ett EU-inträde och ställer sig alltjämt kritiskt till EU-medlemskap. Hur lyckas de plocka ut russinen ur kakan och samtidigt behålla sin självständighet? Stock Magazine reder ut det viktigaste i relationen mellan Schweiz och EU.
2019-03-05

Crowdfunding- här för att stanna!

Stock Magazine har intervjuat två aktörer inom crowdfunding: Julia Reuszner, VD på Pepins och Daniel Daboczy, VD på FundedByMe. Företagen startades med ungefär samma mål- att göra investeringar i onoterade företag tillgängliga för alla och att göra det lättare för entreprenörer att få in pengar. Här ger de sin syn på crowdfundingfenomenet och en inblick i de olika verksamheterna. 
2019-03-05

Värde vs tillväxt!

Även om det finns minst lika många investeringsstrategier som det finns investerare brukar det talas om två typer av investeringar: värdeinvestering eller tillväxtinvestering. Vilken är du?
2019-03-05

Vad styr den svenska kronan och räntan?

I december höjde Riksbanken den svenska styrräntan, reporäntan, för första gången sedan 2015. Reporäntan är Riksbankens verktyg för att hålla inflationen i landet på en stabil nivå. Sedan höjningen i vintras har vi redan fått smaka på höjda bolåneräntor. Om den fortsätter höjas kan vi förvänta oss mindre konsumtion och mindre stimulans i den svenska ekonomin.
2019-03-05

20 snabba med Frida Bratt!

I februari började Frida Bratt som sparekonom hos nätmäklaren Nordnet. Hon har en gedigen bakgrund inom finansmedia och har arbetat för bland annat Svenska Dagbladet Näringsliv, Dagens Nyheter, Placera och Expressen.
2019-03-05

Pensionsserien: det privata sparandet!

Det är dags för den tredje och avslutande delen i pensionsserien, det privata pensionssparandet. Den del av pyramiden som du själv måste ta ansvar för och aktivt göra investeringar.