Senaste artiklar

2020-11-27

Black Friday-fynda – på börsen: ”Mest lockande rean"

Du behöver inte nappa på alla kampanjer som ser intressanta ut under Black Friday. Det går i stället att placera pengarna på aktiemarknaden och skapa en förmögenhet över tid. ”Det är rean som lockar mest”, säger Robert Andersson, utbildningsansvarig på Unga Aktiesparare.
2020-11-25

Fem listiga sparknep

Det är både mycket smart och viktigt att investera pengar i aktier och fonder. Men det går även att få ut mer av sina inkomster på andra sätt. Här bjuder Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson på ett par råd.
2020-11-23

Aktier för framtidens kirurgi

I dagens avsnitt pratar vi om det spännande ämnet robotkirurgi och hur det kan komma att helt förändra sättet man utför operationer på. Här tittar vi på bolag som Intuitive Surgical och Surgical Science Sweden. Vi nämner dessutom hur de kan komma att gynnas av 5G-trenden och blickar även snabbt framåt kring vad för typ av konjunktur som kan väntas inom snar framtid. Trevlig lyssning!
2020-11-16

Crowdfunding med Kameo

I det senaste avsnittet av "Nånting om aktier" har vi med oss vår första gäst! Nämligen Jacob Ohlin från Kameo, ett företag som sysslar med crowdfunding. Du som lyssnare får en ordentlig inblick i vad crowdfunding är, vilka fördelar det har som en alternativ investeringsform för privatpersoner, på vilket sätt det fyller en viktig funktion i samhället samt vad Kameo har för roll i det.
2020-11-09

Aktier att ha koll på efter Biden-segern

I dagens avsnitt pratar vi om aktier som potentiellt kan gynnas av en Joe Biden-seger i amerikanska presidentvalet. Vi har valt att titta närmare på Brookfield Renewables och Plug Power, två amerikanska bolag med fokus på miljöteknik. Vi pratar även om Sunrun som sysslar med solenergi. Trevlig lyssning!