Senaste artiklar

2021-01-26

46 råd för fler kvinnliga chefer

I sin bok “Några råd till min kära dotter” inspirerar och tipsar tidigare Atlas Copco-toppen Marianne Hamilton unga och ambitiösa kvinnor om hur det går att skapa sig förutsättningar för en lyckad näringslivskarriär. “Det handlar om att ha rätt driv och vilja”, säger författaren.
2021-01-25

Ett växande ekosystem

Sedan Inge Heydorn började med fondförvaltning har han letat efter starka trender att bygga sina investeringar på. Nu tycker sig förvaltaren ha hittat en sådan: E-sport. Stock Magazine har träffat förvaltaren av Finserve Global Esports Fund för att diskutera branschens tillväxt. 
2021-01-25

Tre aktier inom foodtech

I veckans avsnitt går vi in på djupet på Beyond Meat, Bayn och Midsona, tre aktier inom den spännande branschen foodtech. Vi diskuterar bolagens produkter och på vilket sätt de faller väl i linje med den stora hälsotrenden.
2021-01-21

Investeringsresa till rymden

Många personer drömmer om att få åka upp i atmosfären och se andra galaxer. Men få kommer att få göra det. Däremot finns möjligheten att vara med på olika typer av bolags kursresor på börsplaneten. Följ med på en annorlunda rymdresa.
2021-01-20

”Ersätt slöjd med privatekonomi”

"De ekonomiska klyftorna mellan generationerna och i samhället måste minska", skriver Gustav Berghog, vd för jämförelsesajten Zmarta, och Henrik Johansson, vd för Unga Aktiesparare och skolinformationsprojektet Ung Privatekonomi.
2021-01-18

Livs- och aktietips med Olivia Karlsson

I veckans avsnitt håller Ludvig låda tillsammans med en gäst – ingen mindre än Olivia Karlsson, Unga Aktiesparares vice regionchef för området Väst. Olivia berättar om sina bästa tips för att hitta guldkorn i portföljen. Vilken är hennes favoritaktie och vad betyder ekonomisk trygghet för Olivia? Trevlig lyssning!
2021-01-14

Så undviker du investeringsvurpor

Det är lätt att gå bort sig och fatta irrationella beslut i världen av värdepapperssparande. Men det finns olika tankesätt som går att använda som gör att du inte trillar ned i gropen i onödan.
2021-01-11

De hetaste streamingaktierna

I veckans avsnitt djupdyker vi in i Netflix och Disney, två av streamingbranschens hetaste bolag. Trots att de konkurrerar med varandra är de i grund & botten två helt olika bolag, med olika kapitalstrukturer och olika sätt att tjäna pengar på. Netflix aggressiva strategi kontra Disneys enorma buffert gör dem till två mycket intressanta bolag i en väldigt snabbföränderlig bransch.