Senaste artiklar

2021-06-21

Hökaktigt Fed och potentiella investeringar i ljudmarknaden

Ny vecka innebär så klart nytt avsnitt och denna gång diskuterar Markus och Tim amerikanska centralbanken Feds hökaktigare inställning i penningpolitiken samt potentiella investeringar i marknaden för ljud. Vi pratar om nyligen börsintroducerade poddtjänsten Acast samt ljudboksbolaget Storytel.
2021-06-18

Stark kultur som driver global tillväxt

35 år gammal är Sofie Zettergren en av de yngsta finanscheferna på Stockholmsbörsen. Ett fokus på jämställd innovation har lagt grunden för Storytels hittills snabba expansionsresa – och sätter agendan för framtiden.
2021-06-14

Så fungerar det svarta guldet

Syntetfiber i kläder görs av olja, liksom asfalt, drivmedel och nästan all typ av plats. För att få bättre koll på oljemarknaden har Stock Magazine pratat med Nordeas energiexpert Thina Saltvedt.
2021-06-14

Konsten att tjäna pengar

Ett introduktionsavsnitt där Markus och Tim diskuterar flertalet olika sätt att investera sitt kapital för att tjäna pengar. Investeringar i dyra årgångsviner, uthyrning av dina fordon och urspårade diskussioner kring klockor är några av de investeringsmetoder som diskuteras i avsnittet. Veckans volley nämner det stekheta kryptominingbolaget Xpecunia som ska noteras inom kort.
2021-06-11

Förmögenhetsnyckeln: Siffran 8

Väljer du att avstå att köpa kaffe på stan fem dagar i veckan? Det kan göra dig till miljonär på 30 år. Genom att använda den så kallade ”åttaregeln” får du både en bättre privatekonomi och en möjlighet att spara dig till rikedom på sikt. ”Det är ett mentalt verktyg”, säger Peter Karaszi, som skrivit boken ”Bli rik långsamt”.
2021-06-10

Hjärtat mot hjärnan – fotboll som investering

Ett 20-tal av världens största fotbollsklubbar finns noterade på börser världen över. Sporten följs av miljarder passionerade människor, men behöver det stora intresset verkligen innebära att det är en fullträff att lägga sina sparpengar på lagen? "Jag tror inte ens aktien jag köpte finns kvar", säger fotbollsexperten Olof Lundh.
2021-06-10

Storklubbar på börsen

Det finns ett flertal internationella storklubbar med stort stöd inte minst i Sverige att investera i på aktiemarknaden. Här är en sammanställning av utbudet.