Senaste artiklar

2021-06-14

Så fungerar det svarta guldet

Syntetfiber i kläder görs av olja, liksom asfalt, drivmedel och nästan all typ av plats. För att få bättre koll på oljemarknaden har Stock Magazine pratat med Nordeas energiexpert Thina Saltvedt.
2021-06-14

Konsten att tjäna pengar

Ett introduktionsavsnitt där Markus och Tim diskuterar flertalet olika sätt att investera sitt kapital för att tjäna pengar. Investeringar i dyra årgångsviner, uthyrning av dina fordon och urspårade diskussioner kring klockor är några av de investeringsmetoder som diskuteras i avsnittet. Veckans volley nämner det stekheta kryptominingbolaget Xpecunia som ska noteras inom kort.
2021-06-11

Förmögenhetsnyckeln: Siffran 8

Väljer du att avstå att köpa kaffe på stan fem dagar i veckan? Det kan göra dig till miljonär på 30 år. Genom att använda den så kallade ”åttaregeln” får du både en bättre privatekonomi och en möjlighet att spara dig till rikedom på sikt. ”Det är ett mentalt verktyg”, säger Peter Karaszi, som skrivit boken ”Bli rik långsamt”.
2021-06-10

Hjärtat mot hjärnan – fotboll som investering

Ett 20-tal av världens största fotbollsklubbar finns noterade på börser världen över. Sporten följs av miljarder passionerade människor, men behöver det stora intresset verkligen innebära att det är en fullträff att lägga sina sparpengar på lagen? "Jag tror inte ens aktien jag köpte finns kvar", säger fotbollsexperten Olof Lundh.
2021-06-10

Storklubbar på börsen

Det finns ett flertal internationella storklubbar med stort stöd inte minst i Sverige att investera i på aktiemarknaden. Här är en sammanställning av utbudet.
2021-06-09

Värderingsvarningen: ”Var mycket försiktig”

Tiden när de svenska investmentbolagen handlades till rena fyndpriser kan vara förbi. Marcus Fridell, som är expert på aktierna inom sektorn, konstaterar att det gäller att vara medveten om de i flera fall väldigt höga substanspremierna. ”Visst vore det tråkigt om din investmentbolagsaktie halveras i värde utan att något påtagligt hänt?”, säger han.
2021-06-09

"Det händer alltid överraskningar på aktiemarknaden"

Att investera i aktier och fonder på Istanbulbörsen är ingenting för den nervsvage. Men trots en ofta förekommande turbulens finns det stor potential att hitta spännande bolag på den turkiska marknaden på längre sikt, enligt Emre Akcakmak. ”Det gäller verkligen att känna sin risk”, säger experten..