Senaste artiklar

2022-11-29

“UA är som hemma”

Den långa tiden i Unga Aktiesparare var med och formade Philip Scholtzé till den han är i dag – både som person och som yrkesmänniska. “Det är en stor upplevelse att vara medlem”, säger den 33-årige hedersmedlemmen.
2022-11-25

Tänk klokt – gå inte vilse i reaskogen

Den stora readagen infaller den 25 november i år. Men redan i måndags drog årets stora reavecka igång. Från att tidigare varit fokuserat på en enda dag heter det numera ”Black week”. Under Black Week ges du möjlighet att ”fynda” varor till ”kanonpriser” – men många tenderar att köpa prylar som de inte ens behöver.
2022-11-23

Därför ska du spara i investmentbolag: “Riskspridning från första kronan”

Att äga aktier i ett par investmentbolag som är noterade på Stockholmsbörsen är en mycket bra grund för ett framgångsrikt långsiktigt sparande. Genom att köpa det stora paketet i Unga Aktiesparares julkampanj får du tillgång till en spännande bok om just investmentbolag. “Alla som läser den kommer att snappa upp ny kunskap”, säger författaren Marcus Fridell.
2022-11-22

En industricheck

När kommer industri bli påverkat av en pressad konsument och hur kommer det sig att en grabb från Katrineholm rattar en fond på drygt 35 MDSEK? I veckans avsnitt har vi Simon Peterson, fondförvaltare av Didner & Gerge Aktiefond, på besök och hjälper oss djupdyka i olika industriplaceringar. Hur hittar man edge och avkastning i stora industribolag?
Jennifer Marknadschef UA
2022-11-15

Från skeptiker till sparnörd

För några år sedan när jag hörde ordet ”aktier” eller ”börsen” så filtrerade min hjärna helt bort det. Jag kände att: "Nej, nej, nej aktier är inget för mig. Det får väl finansmännen på Wall Street hålla på med. Jag är nöjd, tack!". Men i dag är jag en självutnämnd sparnörd.
2022-11-15

Nominerad – igen: "Sticker ut"

Daniel Aarenstrup, vd för och grundare av SAVR, är en av fem personer som har nominerats till det prestigefyllda priset Årets sparprofil 2022 som utses av Lannebo Fonder. För andra året i rad finns entreprenören med bland finalisterna. "Jag är stolt över den förändring på fondmarknaden som vi banat väg för", säger han.