Senaste artiklar

2020-03-17

Börsen har fallit 30%, nu är det köpläge!

Oron för det nya viruset fortsätter att ligga som en våt filt över börserna världen över, och visst får viruset även stora realekonomiska effekter. Vi blir alltmer vana med nyhetsinslag om stora företag som varslar 1000-tals anställda för att överleva. Läget är ansträngt, särskilt i vissa branscher, men det är inget unikt.
2020-03-03

Är du otrogen?

Jag ska erkänna något för er. Jag är otrogen, och har varit det i flera år. Då menar jag inte mot en partner, utan mot min bank. Jag har inte nöjt mig med en banks utbud, utan har valt flera stycken utifrån det bästa erbjudandet för olika syften. Idag har jag investeringar, bolån och vardagsekonomin hos flera olika aktörer.
2020-03-03

Den digitala draken

Podcasten Den Digitala Draken grundades 2016 av Jacob Lovén, Tom Xiong och Katarina Andersson. Den handlar om hur Kina, världens största internetpopulation, föder innovation och en helt ny generation företag som på rekordtid har gått om Silicon Valley i storlek, innovation och ambitioner. Stock Magazine fick chansen att intervjua Jacob om hur företagsklimatet i Kina ser ut.
2020-03-03

Made in China

"Vad spelar det för roll vad katten har för färg så länge den fångar möss?" Orden kommer från Kinas dåvarande ledare Deng Xiaoping, som var huvudmannen bakom de drastiska ekonomiska förändringar som implementerades i Kina med start 1978.
2020-03-03

Aras Asien

Ara Mustafa är programledare och reporter på EFN. Han har en stor förkärlek till tillväxtmarknader och har investerat direkt i flera av dessa marknader. Vi intervjuade Ara för att höra om hans tankar kring tillväxtmarknader.
2020-03-03

Asiens nya tiger?

Vietnam är en kommunistisk enpartistat med brokig historia. Sedan landet började införa marknadsekonomi på 80-talet har tillväxten varit stark. Men det är först på 2010-talet som investerare har hittat hit på allvar. Med 50 procent av Kinas lönekostnader håller landet på att bli ett nytt tillverkningscentrum och är en av världens snabbast växande ekonomier.