Senaste artiklar

2021-05-10

Så fungerar en nyemission

Vi gästas av Markus Gedda – ordförande för Unga Aktiesparares styrelse i Göteborg Syd som även jobbar med noteringar & nyemissioner på Göteborg Corporate Finance. Markus förklarar vad en nyemission är, varför företag gör dem samt vilka för- och nackdelar som finns. Han ger även en spännande inblick i den heta marknaden just nu.
2021-05-03

Appar som inspirerar till bättre ekonomi

Kanske är du en av många som vill ta tag i din ekonomi, få koll på dina utgifter eller börja spara till dina mål? Med dessa appar installerade blir det både enklare och roligare att starta din resa.
2021-04-27

Aktiesparande stekhett i Halmstad: ”Otroligt driv och intresse”

Att spara i aktier och fonder är verkligen inne bland yngre personer. I en intervju med SVT Halland berättar Rasmus Berg, ordförande för Unga Aktiesparare i Halmstad, att vissa typer av värdepapper sticker ut lite extra bland de intresserade i landskapet. ”Det handlar om hållbarhets- och teknikaktier”, säger han.
2021-04-26

Tre fastighetsaktier

I dagens avsnitt ger vi tips på vad man bör tänka på när man analyserar fastighetsbolag. Vi diskuterar även hur framtiden ser ut för branschen - kommer exempelvis kontorslokaler verkligen att efterfrågas? Trevlig lyssning!
2021-04-23

Shoppa lokalt på Stockholmsbörsen

Det behöver inte vara fel att köpa aktier i bolag som är hemmahörande i den stad eller den region som du har vuxit upp i. Men var noga med att sprida dina risker och akta dig för att bli överdrivet patriotisk och hemmablind, skriver Unga Aktiesparares småländske vd Henrik Johansson.
2021-04-21

Snabb förändringsresa öppnar nya dörrar

Den så kallade butiksdöden och ett konsumentmönster som pekar tydligt mot en större handel på nätet har satt hård press på Itab. Men trots att förutsättningarna är tuffa är Jönköpingsbolaget övertygat om att de har rätt recept för att vända trenden. “Vår position är unik”, säger vd Andreás Elsgaard.
2021-04-20

Investmentbolagsfond med riskspridning

På Tellus Fonder spelar unge talangen Benjamin Asarnoj i Tellus-teamet. Fondbolaget förvaltar flera fonder – varav en innehåller investmentbolag från hela världen. Hela denna artikel är en annons.
2021-04-19

Aktier som gynnas av att samhället öppnar upp

I veckans avsnitt pratar vi om i huvudsak två aktier som gynnas av att samhället öppnar upp. Vi diskuterar bland annat hur bolagen har påverkats av coronakrisen, hur deras finansiella ställning ser ut i dag samt hur de gynnas av att samhället öppnar upp igen. Trevlig lyssning!