Senaste artiklar

2021-10-20

Syna nykomlingarna i börshaussen

Suget efter att ta steget in på aktiemarknaden har aldrig varit större. Men som investerare ska du få förutsättningarna att verkligen förstå bolagen som vill få dig att placera dina pengar i dem. “Informationen ska vara tydlig”, säger Adam Kostyal, europeisk noteringschef på Nasdaq.
2021-10-18

Kärleken till finansmarknaden

Det är den 1 oktober 2018 som jag kliver in på kontoret för min första dag på Case Kapitalförvaltning. Från den dagen visste jag att det var detta jag ville göra. Jag ville jobba inom finansvärlden.
2021-10-18

Gubbigt värre

Markus och Tim diskuterar sina favorita “gubbaktier”. Mycket värde, mycket stabila kassaflöden och fina utdelningar är kännetecken för dessa goingar.
2021-10-15

Analytikern: Bästa valet bland investmentbolagen

De populära investmentbolagen är ett vanligt inslag i mångas portföljer men likt hela Stockholmsbörsen har även dem pressats ned på senare tid. Aktiespararnas analytiker ger sin syn på läget samt sitt bästa och sämsta val.
2021-10-15

600-procentare med framtidstro: "Stor avkastningspotential"

Miljardbefolkning med växande medelklass och en vilja att hela tiden få det bättre. Lägg till en hög utbildningsnivå och en ekonomi med både tillväxt och potential. Gunnar Påhlson ser stora investeringsmöjligheter i jättelandet Indien. “Det finns en enorm drivkraft”, säger Carnegieförvaltaren, som basar över fondbolagets Indienfond.
2021-10-15

”Tänk till vid varje investering”

Stirra dig inte blind på kortsiktiga makroekonomiska data. Men att väga in olika aspekter och förändringar i omvärlden före ett aktieköp är mycket sunt. ”Identifiera de faktorer som är avgörande för bolagets utveckling”, säger Robert Andersson, utbildningsansvarig på Unga Aktiesparare.
2021-10-13

Så kickstartar du ditt fondsparande

Över 70 procent av svenskarna har ett privat fondsparande, men det kan svårt att veta exakt vilken av alla tusentals fonder man ska spara i. För att göra det hela lättare kommer jag dela med mig av mina absolut bästa tips, så att du kan komma igång med din egen fondresa.
2021-10-12

Börstävling med Pinpoint

Unga Aktiesparares samarbetspartner Pinpoint Estimates arrangerar en tävling. Det finns både en spännande, utvecklande utmaning och ett fint pris i potten.
2021-10-12

Karins sparknep: Hitta glädjen med rätt mål

Med sin debutbok vill stora aktiespararhjärtat och eldsjälen Karin Sjöblom, 87, få fler att investera i aktier och fonder med ett leende på läpparna. “Det blir roligare om du delar upp dina depåer och kan se resultatet bättre”, säger författardebutanten.
2021-10-11

ESG: Bubbla eller guld och gröna skogar

Denna vecka snackar vi om hållbara aktier och fonder tillsammans med fondförvaltaren Magnus Alfredsson från Proethos Fonder. Det blir bland annat snack om höga värderingar inom sektor, en hållbar investeringsfilosofi, “green-washing” och hur det fungerar med införandet av EU:s taxonomi.