Senaste artiklar

2020-10-26

Tipsen som gör dina analyser bättre

I dagens avsnitt pratar vi om hur du gör din egen analys innan du investerar i ett bolag, i form av en så kallad fundamental analys. I vilken ände ska man börja? Hur ska man tolka makro/omvärldsfaktorer? Vilka nyckeltal är viktiga? Varför är det viktigt att skaffa sig en egen uppfattning om bolaget? I detta avsnitt får du enkla tips på hur du själv avgör om ett bolag är värt att investera i.
2020-10-23

USA-förvaltarens vinnarrecept: "Uppfylla kraven"

Rikard Forssmed har många år på nacken inom finansbranschen. Han har en magister i affärsjuridik från Jönköping International Business School och kan även kalla sig själv råvaruspecialist. I dag arbetar Rikard som förvaltare av Swedbanks USA-fond.
2020-10-20

Tre viktiga lärdomar av mitt första börsras

Vi kan nog alla enas i att 2020 redan har varit ett speciellt år. Vi har tagit del av en världslig pandemi och ett börsras på närmare 30 procent i mars. För mig personligen fick min investeringsportfölj ta del av sin första riktiga snyting någonsin.
2020-10-20

Framtidens bilaktier

I dagens avsnitt pratar vi om vilka de potentiella vinnarna är på elbilstrenden! Vad är det som gör Nios affärsmodell speciell? Kan Tesla påverkas av vem som vinner valet i november? Det och mycket mer kan ni höra oss diskutera om.
2020-10-19

Den anonyma miljardjätten

Blackrock är kapitalförvaltarjätten som gjort en helomvändning och nu helhjärtat satsar på hållbara investeringar. Trots att Blackrock är världens största kapitalförvaltare och förvaltar drygt 7000 miljarder dollar, 100 miljarder dollar bara i Norden, är de relativt okända för många.
2020-10-16

Vägar att investera hållbart

”Vilket bolag ska jag investera i?” Den frågan får jag ofta när jag träffar gymnasieungdomar som informatör på Ung Privatekonomi. Svaret jag ger är; Jag vet inte. Jag vet inte vad du ska investera i. Det beror på dina kunskaper, erfarenheter, mål och värderingar. Ibland ser jag besvikelsen över det tråkiga svaret i elevens ögon.
2020-10-13

Lär känna två investmentbolag

I veckans avsnitt pratar vi om investmentbolag, hur deras affärsmodeller ser ut, hur de skiljer sig från fonder och på vilket sätt det kan vara en bra investering för både nya och vana investerare. Vi har även valt att dyka djupare in i Creades och VNV Global.
2020-10-13

Börsen för alla

Möt Aktiespararnas Carl-Henrik Söderberg och Mohammed Salih som jobbar med att sprida ”börsen för alla”.