Senaste artiklar

2017-01-13

De går i farmors fotspår

De är systrarna från Näset sydväst om Göteborg som tillsammans skapade det i dag prestigefyllda internationella klädmärket House of Dagmar. Tack vare deras inställning att ingenting är omöjligt och gott entreprenörskap har inget kunnat stoppa deras framfart, inte ens finanskrisen som slog ned som en bomb i modebranschen.
2017-01-13

"Risk comes from not knowing what you´re doing"

Warren Buffett följer en väldigt enkel strategi. Men trots enkelheten har han lyckats att bli en av världens rikaste människor. Hur ser Buffetts investeringsfilosofi ut? Stock Magazine benar ut allt och får dessutom tips från Sveriges egna Waren Buffett, Per H Börjesson, hur man ska tänka.
H&M i Melbourne
2017-01-13

Svenskt mode hett utomlands

Svenskt mode gör succé utomlands. Exporten växer så det knakar och är nu uppe på 207 miljarder kronor, en ökning med 19,6 procent jämfört med året innan.
2016-09-30

Hon analyserar dina och 14 miljoner andra avslut per dag på börsen

Det är tidig morgon i Rockville, en stad som ligger nordväst om Washington i USA. Martina Rejsjö är chef för marknadsövervakningen på Nasdaq i USA och är på jobbet varje morgon klockan 07:30. När hon kommer till jobbet har några av hennes nio anställda redan varit där sedan klockan 04:00.
Bröderna Karlsson
2016-09-30

”Största förmånen är att få arbeta med människor man tycker om”

Att driva företag innebär stundtals hårt slit men att få jobba med det man brinner för är värt alla extra arbetstimmar. Stock Magazine har i detta nummer träffat de två bröderna Johan och Mikael Karlsson som båda, genom sina företag, upplevt för- och nackdelarna.
vaxtvark-topp.gif
2016-08-23

INVESTERA I VÄXTVÄRK

Allt fler svenskar väljer att flytta till Stockholm men att hitta boende blir för de flesta en utmaning. Parallellt har debatten om bostadsbristen kommit att bli mer aktuell under de senaste åren. En allt mer problematisk bostadsmarknad, försvårade rekryteringsmöjligheter av personal och en hämmad tillväxt tycks vara några av konsekvenserna.
toppbild-artikel-risk.jpg
2016-08-23

HUR STOR RISK VÅGAR DU TA?

Med högre risk kommer också högre avkastning, eller? Precis som ordet avslöjar riskeras mer ju högre risk du tar, lika mycket som det kan gå upp kan det gå ner. Att vara investerad i aktier innebär ett högre risktagande än ett sparande på räntekonto. Stock Magazine reder ut riskerna du bör känna till när du investerar.
toppbild-ranta.gif
2016-08-23

RÄNTESPARANDE-MER ÄN BARA BANKKONTO?

Ordet ränta ger många kalla kårar men faktum är att det är en intäktsmöjlighet. Vad är ränta och varför går den upp och ner? Stock Magazine vägleder dig i några av de ränteprodukter som finns på marknaden och hur avkastningspotentialen för dessa ser ut framöver.
2016-07-19

DEN FLYTANDE KRONAN SOM SJÖNK

Finansbolagen föll som dominobrickor, gynnsamma fastighetsaffärer blev till kreditförluster och staten gick in för att rädda banker från konkurs. Tro det eller ej, men det här var Sverige i början på 1990talet. Stock Magazine tar dig igenom de viktigaste bitarna för att förstå den svenska nittiotalskrisen.