Senaste artiklar

2020-06-24

Bostaden som investering

Som ung i dag har du sannolikt hört äldre vänner och släktingar berätta om sina lyckade bostadsaffärer. Där den som berättar, frikostigt delar med sig av detaljer om inköpspris, hetsig budgivning och vad priset vid försäljningen några år senare hamnade på. Jag beklagar att ni bara hört dessa historier.
2020-06-24

Den svenska bankutmanaren

Lendify är den svenska bankutmanaren som genom data och teknik vill effektivisera den svenska lånemarknaden och göra den mer transparent. Målet är att erbjuda låntagare rättvisa villkor och lägre ränta samtidigt som sparkunder får god avkastning på sitt sparkapital. Vi fick en pratstund med Kasper Ernerot, Communication Manager på Lendify, för att få veta mer om deras verksamhet.
2020-06-24

Sanningen om Bitcoin

Det är nog ingen tillfällighet att Bitcoin kom till under kulmen av den förra finanskrisen. Människor har historiskt sett visat en tendens att söka sig till alternativa investeringar när världens börser skakar och förtroendet för centralbanker svajar. Åren efter finanskrisen ökade guld och silver i värde med 270-, respektive 570 procent fram till deras topp år 2011.
2020-06-24

Av småsparare, för småsparare – Game of Stocks

Douglas och Danesh är aktienördarna som startade podden de själva hade velat lyssna på. På en Aktiepub anordnad av Gustav (aka @aktieblogg) träffades de och resten är historia. Med ett vardagligt språk vill de skapa känslan av att vara på en pub och tjuvlyssna när personerna intill pratar aktier. I denna intervju tar vi del av deras tankar kring investeringar.
2020-06-24

En plats där talanger växer

När vi idag pratar om innovation, ny teknik och banbrytande upptäckter, tänker många ofta på våra två största universitet i Sverige. Det vi därmed missat är att den lilla staden Linköping, i Östergötland, har en av de mest innovativa teknikparkerna i Sverige.
2020-06-24

"Det enda som krävs är en röd tråd"

Knallestaden, huvudstaden av textil, eller Borås. Kärt barn har många namn, och staden lever verkligen upp till sin krönta huvudstadstitel. För mitt i staden har vi Fashion Textile Center, med ett textilmuseum som lockar några av världens tyngsta modehus, en internationellt välrenommerad textilhögskola, samt en inkubator där det föds innovativa företag inom densamma bransch.
2020-06-24

"Långsiktighet är nyckeln till framgång"

Vart ska jag börja? Dan Lainio är inte bara innebandyspelare och aktiv i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse – utan han är kanske främst en entreprenör som driver bolag, bland annat Qleano, och söker ständigt efter nya ägarledda företag att sätta tänderna i. Det är fascinerande att en person kan besitta kombinationen av självklarhet, ödmjukhet och kunnande för sitt jobb.
2020-06-24

"Jag vill investera i människor jag tror på"

Energisk, driven och förändringsälskare, är tre ord som ger en idé om vem Annelie Näs är. Vid 26 års ålder grundade hon bolaget som idag är Naes & Friends. De hjälper företag och människor att växa. Annelie driver även investmentbolaget Naes Invest, samt är tidigare styrelsemedlem i både Unga Aktiesparare och Aktiespararna.
2020-06-24

”Vågar jag så kan du också”

Entreprenören Pingis Hadenius tipsar om hur du ska våga starta eget, vad du ska tänka på och fällorna att undvika. Stock Magazines Frida Olander fick en pratstund med den aktieintresserade entreprenören som började sina år i just Unga Aktiesparare.
2020-06-24

20 år sedan IT-kraschen

Coronaviruset framfart har skakat om världens börser och kan komma att påverka världsekonomin under lång tid framöver. För 20 år sedan var det också väldigt turbulent på börsen, men då av en helt annan anledning, it-kraschen.