Senaste artiklar

2023-03-27

Var inte en nyttig idiot

Under pandemin exploderade intresset för den finansiella marknaden och det upplevdes som om hela världen cirkulerade kring investeringar i aktier, NFT:s och kryptovalutor. Forum översvämmades med personer som med övertro spred sin “kunskap” om hur man blev rik, och det snabbt. Helt plötsligt var alla experter och “börshajar”.
2023-03-27

Rider på framtidstrenderna: “Unik exponering”

Investeringar i Kinnevik och VNV Global har stor potential. Men det gäller att också vara medveten om förflyttningen längre ut på skalan av investmentbolagsrisk. “Det är ett måste att ha tålamod och våga vara långsiktig”, säger Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities.
2023-03-27

7 000 upp – nu tackar succéchefen för sig

30 år och en totalavkastning på flera tusen procent senare är det dags att säga hejdå för Ulf Hedlundh när han lämnar småspararfavoriten Svolder. ”Över tid är det alltid bra att investera i kvalitativa småbolag”, säger investmentbolagets vd.
2023-03-24

Öppna ögonen – hitta avkastning i vardagen

Ett spännande aktiecase kan dyka upp precis var som helst, när som helst. Inte sällan när du minst anar det. Vad krävs för att hitta en riktig fullträff när du kanske befinner dig så långt från börsskärmen som det går att vara? Att vara närvarande och uppmärksam kan räcka väldigt långt.
2023-03-22

Värdera aktier med p/e- och p/s-tal

När jag började investera i aktier trodde jag att det behövdes invecklade strategier och expertkunskap för att lyckas. Att värdera vilka investeringar som var bra kändes svårt och komplicerat. Jag hade läst ett citat från Warren Buffett: ”Risk comes from not knowing what you´re doing”.
2023-03-20

Hitta börsens guldkorn

Det finns ett antal faktorer som är extra viktiga att ta hänsyn till i jakten på de absolut bästa investeringarna. Mohammed Salih, som författardebuterar med boken “Börsen för alla” tillsammans med André Netzén Örn i vår, leder vägen genom den snåriga analysskogen.