Senaste artiklar

2022-06-29

Möt småbolagsdrottningen

Hur hjälper man småbolagen att frodas samtidigt som man strävar efter högt uppsatta avkastningsmål? I veckans avsnitt gästas podden av GU Ventures vd Klementina Österberg. Hon berättar om hennes bästa investeringstips samt vad hon prioriterar när det skall screenas fram bra case.
2022-06-21

"Attraktivt för aktieägare"

Hälsa generellt och medtech specifikt är något som fondförvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn intresserar sig lite extra för. I fonderna Tin Ny Teknik och Tin World Tech förvaltade av duon hittar vi flera medtechbolag. Här berättar Carl Armfelt mer om ämnet och hur potentialen för branschen ser ut framåt. Stjärnförvaltaren delar även med sig av tips på bolag att läsa mer om.
2022-06-21

Mästarvärvaren Ester ringde i klockan – börsen rusade

Ester Hansson vann en prestigefylld värvartävling och drog in massvis av nya medlemmar till Unga Aktiesparare. Priset: Att få öppna Stockholmsbörsen och dessutom belönas med en drömartad handelsdag. “Det kommer att bli ett riktigt favoritminne”, säger segraren från Mariefred.
2022-06-20

Rörigt värre

Nytt case i veckans avsnitt av Nånting om aktier. Vad talar för den danska el- och vvs-grossisten?
2022-06-16

Undvik de mentala börsfällorna

Psykologiska mekanismer påverkar både dig och andra investerare. Börspsykologi kan innebära att vi stressar upp oss efter att vi handlat aktier. Det kan vara allt från att vi köpt aktier precis innan en nedgångsfas eller att det efter vårt köp går upp så mycket att vi ångrar oss att vi inte köpte mer, skriver Carl-Henrik Söderberg, analytiker och analysansvarig på Aktiespararna.
2022-06-14

Mäktig avskedsföreställning på hemmaplan

Frida Olander satte punkt för sin tid i Unga Aktiesparare genom att arrangera en riktig fullträff till årskongress i uppväxtstaden Göteborg. En känslosam verksamhetschef hyllar förbundet och dess medlemmar. “Ord räcker inte till”, säger hon.
2022-06-13

“Vi har en unik produkt”

Calliditas Therapeutics har redan fått ett godkännande för sin produkt mot en sällsynt njursjukdom. Nu lyfter bioteknikbolaget blicken och siktar på både fler tummar upp och en breddning av portföljen. “Vi har väldigt goda förutsättningar på marknaden”, säger vd Renee Aguiar-Lucander.
2022-06-13

Växer stort – mot sin vilja: "Bara början"

Behovet av Biogaias produkter bara skjuter i höjden. Bolagets vd konstaterar att flera trender ligger helt rätt i tiden – även om hon hade önskat att så inte riktigt var fallet. “Jag skulle vilja att fler var mer hälsosamma och inte behövde våra droppar, men det är snarare tvärtom”, säger Isabelle Ducellier.
2022-06-13

Experten: Här är spännande fastighetsaktier

Vad exakt är ett driftöverskott och hur analyserar man egentligen ett fastighetsbolag? Det och mycket mer frågar vi Aktiespararnas Robert Andersson som svarar med bravur. Vi pratar även om extra intressanta aktiecase.