Senaste artiklar

2022-01-27

Inför valet: Så ser politikerna på ISK-sparande

För några veckor sedan gick vi in i 2022 – ett år som inte bara innebär nya möjligheter på börsen utan även ett stundande riksdagsval. Under 2021 har sparande i ISK blivit en glödhet fråga. Hugo Burén går igenom hur riksdagspartierna ser på sparande och investerande genom ISK inför valet som stundar.
2022-01-24

Kanoner och kalkoner

Totalt 157 noteringar gjordes under 2021. Något som motsvarar cirka tre stycken per vecka under hela året. Tim och Markus snackar om det gångna årets kalkonnoteringar och plockar ut två bolag som potentiellt kan vara ett par kanonbolag.
2022-01-19

Utdelningsregn: ”Aktier med hög direktavkastning”

SEB spår att svenska börsbolag kommer att dela ut näst intill 300 miljarder kronor till sina aktieägare under 2022. Storbankens strateg Stefan Cederberg konstaterar att aktier med en stabil utdelningsandel har klarat sig relativt bra i den volatila marknadsmiljö som just nu råder, enligt Dagens industri.
2022-01-18

Tiden är din bäste sparkompis

Ett litet kraftigare fall på börsen har fått många att tvivla på sig själva och i vissa fall sälja i panik. Men gör det inte i onödan. Se i stället hellre över din riskspridning. Den som är långsiktig och tänker steget längre blir allt som oftast en börsvinnare över tid, skriver Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson.
2022-01-17

Evigt ung stjärnveteran

Vilken faktor är avgörande när miljardföretag skapas? Är det produktutvecklingen? Strategiska beslut och bolagets förvärv? Människorna som byggt det? Det finns antagligen inget facit – men när det kommer till Atlas Copco kan vi konstatera att det inte fuskats med någotdera. Från järnvägsverksamhet på 1800-talet till industrijätte som omsätter miljarder.
2022-01-17

Omställningstakt som måste upp: "Behövs för bra aktieutveckling"

Brasilien har lika stor potential som landet har mängden problem att hantera. Marie-Anne Meldahl, som följer den största ekonomin i Sydamerika på nära håll, menar att det gäller att bygga hållbara ramar för att ta steg framåt. “Brasilien behöver hitta sätt att tackla sina utmaningar”, säger SEB-förvaltaren.
2022-01-17

Lärdomar om Edtech med Albert

Välkomna alla våra lyssnare till det nya året. I veckans avsnitt kommer vi få smaka lite på den glödheta Edtech-marknaden. Det gör vi tillsammans med Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare till börsnoterade SaaS-bolaget Albert eEducation. Albert är ett snabbt växande företag och hade i Q3 en tillväxt om 82% på årsbasis.