Välkommen till #PrataPengar podden

#PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer! Vill du vara med och påverka #PrataPengar podden? Skicka då frågor och tankar via sociala medier under hashtaggen #PrataPengar. Avsnitten är 45-60 minuter långa, släpps varje Måndag och finns tillgängliga på iTunes, Acast och Soundcloud. Ljudtekniker är Patrick Boström.

 

Våra senaste podcasts

2017-06-15

Ny vecka, nytt avsnitt av #PrataPengar! Philip och Nicklas ställs mot väggen, får svara på frågor om sig själva och deras aktieportföljer.

2017-06-15

I veckans podd besvarar vi frågan: Hur blir jag ekonomiskt fri? Vi frågar vår gäst Fantastiska Farbror Fri hur han gjort för att kunna bli ekonomiskt fri. Kan man verkligen pensionera sig vid 40?

2017-06-15

Nicklas har precis blivit pappa! Då blir det naturligtvis barnsparar snack i veckans podd. Nicklas ger hetaste tipsen på vad man bör tänka på, barnspar bonanza !!

2017-06-15

Ansvarig förvaltare för Spiltan Fonder, Pär Andersson gästar veckans podd avsnitt! Vi får de bästa tipsen på det man bör titta efter när man ska köpa aktier i ett bolag. Samt 3 bästa tipsen för att lyckas med sin aktiehandel.

2017-06-15

#PrataPengar gästas utav ekonomiläraren Göte Brunasso som gjort en egen satsning på aktieutbildning i skolan.

2017-06-15

Älskar du pengarna eller bolaget?
Varför investerar du i de bolag som du gör? Är det kärleken till bolaget som driver dig eller förhoppningen på att göra en bra förtjänst? Rapport och utdelningssäsongen är i full gång, det ser bra ut.

2017-06-15

Bör vi ha privatekonomi som skolämne? Detta är en av de viktiga frågor Unga Aktiesparares projekt Ung Privatekonomi dagligen arbetar med.

2017-06-15

Är det alltid positivt när ett bolag delar ut pengar? När är det bättre att bolaget behåller pengarna själv? Dessa är några av de frågor vi besvarar i veckans podd!

2017-06-15

Hur går man tillväga för att bli en börsreporter? I denna episod hur man analyserar bolag och vilka nyckeltal eller information en börsreporter främst tycker är intressant. Finns det intressanta trender på börsen idag som vi inte sett tidigare?

2017-06-15

I veckans podd gästas vi av bloggaren Gottodix (Jacob Henriksson) som delar med sig utav sin investerar resa, från schack och poker till börsen.