Välkommen till #PrataPengar podden

#PrataPengar är podden där Philip Scholtzé och Nicklas Andersson tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder, privatekonomi, börsen, pension och mycket mer! Vill du vara med och påverka #PrataPengar podden? Skicka då frågor och tankar via sociala medier under hashtaggen #PrataPengar. Avsnitten är 45-60 minuter långa, släpps varje Måndag och finns tillgängliga på iTunes, Acast och Soundcloud. Ljudtekniker är Patrick Boström.

 

Våra senaste podcasts

2017-06-15

Ny vecka, nytt avsnitt av #PrataPengar! Philip och Nicklas ställs mot väggen, får svara på frågor om sig själva och deras aktieportföljer.

2017-06-15

I veckans podd besvarar vi frågan: Hur blir jag ekonomiskt fri? Vi frågar vår gäst Fantastiska Farbror Fri hur han gjort för att kunna bli ekonomiskt fri. Kan man verkligen pensionera sig vid 40?

2017-06-15

Nicklas har precis blivit pappa! Då blir det naturligtvis barnsparar snack i veckans podd. Nicklas ger hetaste tipsen på vad man bör tänka på, barnspar bonanza !!

2017-06-15

Ansvarig förvaltare för Spiltan Fonder, Pär Andersson gästar veckans podd avsnitt! Vi får de bästa tipsen på det man bör titta efter när man ska köpa aktier i ett bolag. Samt 3 bästa tipsen för att lyckas med sin aktiehandel.

2017-06-15

#PrataPengar gästas utav ekonomiläraren Göte Brunasso som gjort en egen satsning på aktieutbildning i skolan.

2017-06-15

Älskar du pengarna eller bolaget?
Varför investerar du i de bolag som du gör? Är det kärleken till bolaget som driver dig eller förhoppningen på att göra en bra förtjänst? Rapport och utdelningssäsongen är i full gång, det ser bra ut.

2017-06-15

Bör vi ha privatekonomi som skolämne? Detta är en av de viktiga frågor Unga Aktiesparares projekt Ung Privatekonomi dagligen arbetar med.

2017-06-15

Är det alltid positivt när ett bolag delar ut pengar? När är det bättre att bolaget behåller pengarna själv? Dessa är några av de frågor vi besvarar i veckans podd!

2017-06-15

Hur går man tillväga för att bli en börsreporter? I denna episod hur man analyserar bolag och vilka nyckeltal eller information en börsreporter främst tycker är intressant. Finns det intressanta trender på börsen idag som vi inte sett tidigare?

2017-06-15

I veckans podd gästas vi av bloggaren Gottodix (Jacob Henriksson) som delar med sig utav sin investerar resa, från schack och poker till börsen.