Karriär

Unga Aktiesparare är en arbetsplats som präglas av engagemang, kreativitet och framåtanda. Vill du vara med? Denna sidan innehåller lediga tjänster, jobberbjudanden samt karriärfrämjande material.

Chefredaktör till Unga Aktiesparare 

Vill du peppa våra läsare att ta nästa steg i sin sparresa? Kan du beskriva komplexa ekonomiska händelser på ett begripligt sätt? Gillar du att leda kreativa processer i högt tempo? Då kanske du är vår nya chefredaktör för Stock Magazine, Unga Aktiesparares medlemstidning.

Om oss

Unga Aktiesparare är Sveriges största förbund för aktieintresserade ungdomar. Vår lokala verksamhet är spridd över hela landet, fördelat på fem regioner och cirka 45 lokalavdelningar, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi hjälper våra medlemmar att spara och investera smartare genom utbildningar, events, rabatter och tidningar.

 

Vår medlemstidning heter Stock Magazine. Vi söker nu en ny chefredaktör som vill utveckla och ta tidningen till nya nivåer. Tidningen är en av våra absolut mest uppskattade medlemsförmåner och produceras för att inspirera både nybörjaren och den mer avancerade aktiespararen. Stock Magazine produceras i fyra nummer per år och skickas ut till cirka 12 000 medlemmar i Unga Aktiesparare. 

Om rollen

Att vara chefredaktör innebär att du tar fullt produktionsansvar för Stock Magazine, vilket bland annat innebär ansvar för:

  • Planering av tidningens innehåll och tema
  • Producering av text och innehåll tillsammans med våra ideella skribenter
  • Underhålla och utveckla tidningens digitala räckvidd och närhet till läsarna
  • Budgetansvar

Till din hjälp har du en hängiven och ideell redaktion som skriver artiklar, krönikor, porträtt, recensioner med mera. Du är en del av Unga Aktiesparares kansli och kommer tillsammans med resten av kansliet forma verksamheten. En stor del av jobbet är att träffa intressanta personer från finansbranschen och näringslivet för intervjuer och reportage. Med rollen kommer mycket frihet att forma sin tjänst, men även stort ansvar.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har erfarenhet av redaktionellt arbete sedan tidigare och är självgående i ditt arbete. Ett intresse för aktier och sparande är något vi gärna ser. Du är bra på att formulera dig i skrift, arbetar strukturerat och med gott humör.

 

Tjänsten är en heltidstjänst, kansliet är förlagt i Stockholm.

Skicka in cv och personligt brev till jobb@ungaaktiesparare.se

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Henrik Johansson, vd, på 076-0444770.


Spontanansökan

Vi är alltid intresserade av engagerade, sympatiska och klipska personer. Maila din spontanansökan till info@ungaaktiesparare.se


Praktik

Vill du praktisera hos oss? Mejla cv och personligt brev till info@ungaaktiesparare.se