Karriär

Unga Aktiesparare är en arbetsplats som präglas av engagemang, kreativitet och framåtanda. Vill du vara med? Denna sidan innehåller lediga tjänster, jobberbjudanden samt karriärfrämjande material.

Unga Aktiesparare söker ny vd

Arbetet som vd för UA kännetecknas av ett brett ansvar under stor frihet vilket skapar ett
mycket varierat uppdrag. Tillsammans med förbundsstyrelsen ansvarar vd för förbundets
utveckling och förvaltning. Du kommer att arbeta under högt tempo, med allt från, teamledning, utbildning, försäljning, till opinion och PR. Utöver en unik möjlighet till att utvecklas och växa som ledare, kommer du snabbt att bli en del av UAs stora nätverk samt etablera ett brett nätverk inom svenskt näringsliv. Du leder ett team om 5 och har över 230 ideellt engagerade till din hjälp.

Vi tror att du har någon form av ledarerfarenhet samt ett genuint intresse för samhällsekonomi i allmänhet och aktier i synnerhet. Som person är du driven och organisatorisk. Arbetet ställer stora krav på en förmåga att inspirera och engagera samt en känsla för struktur och effektiva processer. Tidigare engagemang i UA, eller annan ideell förening, är mycket meriterande.

Arbetsuppgifter

 • Övergripande ekonomisk planering och resultatansvar
 • Marknadsföring och kommunikation av UAs budskap både internt och externt
 • Ansvarig utgivare av UAs medlemstidning Stock Magazine
 • Rekrytera, leda och motivera teamet
 • Motivera och inspirera de ideellt engagerade
 • Skapa nya relationer till samarbetspartners och förhandla avtal med befintliga
 • Affärs- och verksamhetsutveckling

Personliga egenskaper

 • Du har ett entreprenöriellt tänkande och förmåga att se möjligheter
 • Du är en driven och självständig ledare som kan inspirera
 • Du är en god kommunikatör i såväl skrift som tal
 • Du är organiserad, noggrann och besitter administrativ/ekonomisk kompetens
 • Och framförallt – du gillar aktiesparande!

 

Är du rätt person och vill anta utmaningen ber vi dig sända din ansökan till Förbundsstyrelsen (forbundsstyrelsen@ungaaktiesparare.se). Vi kommer att börja intervjua sökanden löpande, så skicka gärna in så snart som möjligt, dock senast 3 april 2019. Ansökan ska innehålla en kort motivering samt CV.

 

För mer information kontakta,

Philip Scholtzé, Styrelseordförande Unga Aktiesparare

forbundsstyrelsen@ungaaktiesparare.se, 070-846 43 49

 

Tove Zander, vd Unga Aktiesparare

tove.zander@ungaaktiesparare.se, 070-293 96 00

 


Aktiespararna söker bolagsbevakare

 

OM AKTIESPARARNA

Sveriges Aktiesparares riksförbund (Aktiespararna) grundades 1966 och är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar i marknadsnoterade aktier, fonder och andra aktierelaterade värdepapper och marknadsnoterade tillgångar. Förbundets uppgift är att bevaka marknaden och att för sina medlemmar skapa bästa möjliga förutsättningar för fondsparande, aktiespararna och pensionssparande samt att i allmänhet främja och sprida kunskap om sparande, även utanför vår medlemsbas. I vårt uppdrag ingår också att bilda opinion för bättre villkor för mindre investerare, för näringslivet och för sparande i allmänhet.

 

VEM SÖKER VI

Aktiespararna söker en junior medarbetare för att förstärka vår bolagsbevakning. Du som söker bör vara jurist, eller ha annan relevant utbildning, med kunskaper inom skatte- och bolagsrätt. Du bör vara strukturerad och klara av ett under perioder högt arbetstempo då du under bolagsstämmosäsongen kommer att ha som huvudsaklig arbetsuppgift att koordinera vår bolagsstämmobevakning. Du bör dessutom ha ett intresse av och kunskaper inom opinionsbildning.

 

Vana av sociala medier, vana av att tala inför folk och ett eget intresse för aktier och sparande är ett stort plus.

 

Dina arbetsuppgifter kommer att variera men kommer framförallt att bestå av att koordinera- och administrera vår bolagsstämmobevakning men även av författande av utredningar inför till exempel en bolagsstämma eller som ett led i vårt påverkansarbete, författande av opinionsbildande texter, rådgivning åt Aktiespararnas medlemmar i framförallt skatt- och deklarationsfrågor samt textredigering och kommunikation i sociala medier. På Aktiespararna jobbar vi prestigelöst och över avdelningsgränserna vilket gör att du under perioder även kan komma att ha andra arbetsuppgifter. 

 

Du kommer att rapportera till Aktiespararnas chefsjurist- och ansvarige för bolagsbevakningen Sverre Linton.

Ansökan skickas till sverre.linton@aktiespararna.se så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande.

Frågor besvaras av Sverre Linton på ovanstående adress eller telefon 076-826 15 15


Lokalavdelningar söker styrelsemedlemmar

Nu drar skolan igång igen och du kanske har flyttat till en ny stad och vill hitta ett nytt gäng att snacka börs och sparande med? Nu finns chansen att söka till någon av våra lokalavdelningsstyrelser där du dels får ett härligt gäng att göra event med, lära dig styrelseutbildning och får chansen att komma på något av våra 3 centrala event!

Just nu söker vi styrelsemedlemmar till Lund, Södertälje, Gävle, Kiruna och Örnsköldsvik.

För att komma i kontakt med lokalavdelningarna:

Gävle: regionmitt@ungaaktiesparare.se
Södertälje: sodertalje@ungaaktiesparare.se Alt. Regionost@ungaaktiesparare.se
Kiruna: Kiruna@ungaaktiesparare.se alt regionnord@ungaaktiesparare.se
Örnsköldsvik: Regionnord@ungaaktiesparare.se

Esilstuna: Eskilstuna@ungaaktiesparare.se Alt Regionmitt@ungaaktiesparare.se

Har ni fler frågor om vad som innebär att vara med i en styrelse? Tveka inte på att höra av dig till Info@Ungaaktiesparare.se


Spontanansökan

Vi är alltid intresserade av engagerade, sympatiska och klipska personer. Maila din spontanansökan till info@ungaaktiesparare.se


Praktik

Vill du praktisera hos oss? Mejla cv och personligt brev till info@ungaaktiesparare.se