Karriär

Unga Aktiesparare är en arbetsplats som präglas av engagemang, kreativitet och framåtanda. Vill du vara med? Denna sidan innehåller lediga tjänster, jobberbjudanden samt karriärfrämjande material.

Nu finns möjligheten att söka till 2020 års förbundsstyrelse!

Unga Aktiesparare är Sveriges största ungdomsförbund som riktar sig till personer upp till 29 år med intresse för privatekonomi, aktiesparande och börsen. Nu söker vi drivna personer till nästa års förbundsstyrelse.

Om förbundsstyrelsen:

Förbundsstyrelsen är förbundets högsta förvaltningsorgan och ansvarar för strategisk inriktning, övergripande mål samt uppföljning av dessa. Med andra ord ska förbundsstyrelsen verka för att förbundet långsiktigt ska utvecklas på bästa möjliga sätt. Rent praktiskt ansvarar man för rekrytering av VD (som i sin tur rekryterar kansli) samt att årligen lägga huvuddragen genom att godkänna den budget som VD lägger fram. Utöver det är styrelsen ett bollplank för VD i frågor som kan innefatta bland annat ekonomi, juridik och digital strategi.

Vad söker vi?

Inför nästa års förbundsstyrelse söker vi både specifikt och brett. Specifikt önskar vi utöka styrelsen med en person som har mycket goda kunskaper inom ekonomistyrning och arbetar som controller, CFO, redovisningsekonom eller liknande. Vi söker även andra profiler med stort intresse för att bedriva styrelsearbete. För att passa bra in i förbundsstyrelsen ser vi gärna att du har följande egenskaper:

 • Du har ett stort intresse för det strategiska arbete som bedrivs i en styrelse
 • Du vill vara med och utveckla ett av Sveriges största ungdomsförbund
 • Du har förmåga att ta en aktiv roll, tänka analytiskt, kritiskt och utanför boxen samt kan bidra med dina erfarenheter till styrelsearbetet
 • Du är kommunikativ och har mycket god samarbetsförmåga
 • Erfarenhet från tidigare styrelsearbete (t.ex. näringsliv, politik, ideell förening) är ett stort plus

Om du vill vara med och driva Unga Aktiesparare framåt ska du skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev till valberedningen@ungaaktiesparare.se. Sista ansökningsdag är 9 februari 2020.

För frågor om rollen kontakta Valberedningens ordförande Henri Sylvesten på valberedningen@ungaaktiesparare.se

Ansök nu!


Chefredaktör till Unga Aktiesparare 

Vill du peppa våra läsare att ta nästa steg i sin sparresa? Kan du beskriva komplexa ekonomiska händelser på ett begripligt sätt? Gillar du att leda kreativa processer i högt tempo? Då kanske du är vår nya chefredaktör för Stock Magazine, Unga Aktiesparares medlemstidning.

Om oss

Unga Aktiesparare är Sveriges största förbund för aktieintresserade ungdomar. Vår lokala verksamhet är spridd över hela landet, fördelat på fem regioner och cirka 45 lokalavdelningar, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi hjälper våra medlemmar att spara och investera smartare genom utbildningar, events, rabatter och tidningar.

 

Vår medlemstidning heter Stock Magazine. Vi söker nu en ny chefredaktör som vill utveckla och ta tidningen till nya nivåer. Tidningen är en av våra absolut mest uppskattade medlemsförmåner och produceras för att inspirera både nybörjaren och den mer avancerade aktiespararen. Stock Magazine produceras i fyra nummer per år och skickas ut till cirka 12 000 medlemmar i Unga Aktiesparare. 

Om rollen

Att vara chefredaktör innebär att du tar fullt produktionsansvar för Stock Magazine, vilket bland annat innebär ansvar för:

 • Planering av tidningens innehåll och tema.
 • Producering av text och innehåll.
 • Handleda och coacha våra ideella skribenter samt redigera och korrekturläsa texter.
 • Layout och tryckeri- och distributionskontakter.
 • Underhålla och utveckla tidningens digitala räckvidd och närhet till läsarna, till exempel genom showcase på Linkedin och andra sociala medier.
 • Budget- och resultatansvar.

Till din hjälp har du en hängiven och ideell redaktion som skriver artiklar, krönikor, porträtt, recensioner med mera. Du är en del av Unga Aktiesparares kansli och kommer tillsammans med resten av kansliet forma verksamheten. En stor del av jobbet är att träffa intressanta personer från finansbranschen och näringslivet för intervjuer och reportage. Med rollen kommer mycket frihet att forma sin tjänst, men även stort ansvar.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har erfarenhet av redaktionellt arbete sedan tidigare och är självgående i ditt arbete. Ett intresse för aktier och sparande är något vi gärna ser. Du är bra på att formulera dig i skrift, arbetar strukturerat och med gott humör.

 

Tjänsten är en heltidstjänst, kansliet är förlagt i Stockholm.

Skicka in cv och personligt brev till jobb@ungaaktiesparare.se senast den 31 januari. 

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Henrik Johansson, vd, på 076-0444770.


Spontanansökan

Vi är alltid intresserade av engagerade, sympatiska och klipska personer. Maila din spontanansökan till info@ungaaktiesparare.se


Praktik

Vill du praktisera hos oss? Mejla cv och personligt brev till info@ungaaktiesparare.se