Volvo Cars högaktuellt för börsen: ”Styrkebesked”

Om Volvo Cars skulle bli börsnoterat tror Aktiespararnas vd Joacim Olsson att vi kan se en ny folkaktie träda fram.

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats. Om du är för gammal för att bli medlem i Unga Aktiesparare kan du gå med i organisationen här. 

– Det är ju ett välkänt bolag med välkända produkter, samtidigt som det är ett av de större bolagen i Sverige, sa Joacim Olsson, till TT.

Biltillverkaren har under flera år diskuterat en börsnotering men tidigare i våras sa den kinesiska storägaren Geely att det inte kommer att bli av.

Några månader senare är tongångarna annorlunda och genom ett pressmeddelande sa Volvo Cars att de ska undersöka möjligheterna för en notering på Stockholmsbörsen under 2021.

”En potentiell notering kan vara ett logiskt nästa steg på Volvo Cars kapitalmarknadsresa och skulle göra det möjligt för nya aktieägare att delta i Volvo Cars framtid när företaget fortsätter sin omvandling till ett teknologidrivet, helt elektrifierat bilmärke.”, löd pressmeddelandet.

Joacim Olsson anser att det hänger ytters på två saker som påverkar om noteringen kommer att bli verklighet.

– Det ena är om ägarna tror att de kan få tillräckligt bra betalt. Det andra är om köparna tycker att det är ett tillräckligt bra pris. Men det är klart, det skadar ju inte att ha en vd som driver på.

LÄS OCKSÅ: Sparstjärnans succé – blev miljonär ett år i förtid: ”Ska nå mitt nya mål före 35”

Välkommet tillskott på Stockholmsbörsen

Joacim Olsson menar vidare att det hade varit bra om Volvo Cars noteras för att det visar att det är en välfungerande marknad och en attraktiv plats för dem som vill få tillgång till nytt riskvilligt kapital.

– Sedan har det varit ett ganska stort inflöde av tillväxtbolag och förhoppningsbolag och här kommer ett mer moget bolag, som även Hemnet är ett exempel på. Jag tycker att det är ett styrkebesked för Stockholmsbörsen, om det skulle bli så, säger han till TT.

MISSA INTE: Aktiesparande stekhett i Halmstad: ”Otroligt driv och intresse”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem