UA:s klara mål – fler kvinnor till börsen: “Mer och bättre sparande” 

På internationella kvinnodagen arrangerar Unga Aktiesparare ett event med fokus på att ge fler kvinnor möjligheten att spara mer och bättre i aktier och fonder tillsammans med Nordnet. “Vi hoppas att det här kan stärka kvinnors ekonomiska självförtroende och öppna upp för diskussioner om pengar”, säger Emma Hedman, medlemsansvarig på Unga Aktiesparare.

Den 8 mars äger internationella kvinnodagen anno 2022 rum. Gemensamt med förbundets samarbetspartner Nordnet kommer Unga Aktiesparare att arrangera ett digitalt, livesänt event som ska vara med och bidra till att inspirera så många kvinnor som möjligt att spara mer, smartare och bättre i aktier och fonder på kvällen. “Kvinnor på börsen” är namnet på arrangemanget.  

– I rutan kommer du få träffa inspirerande gäster. Vi kommer prata om vad ett smart sparande kan göra för dig och hela samhället, berätta om personliga sparresor och ge praktiska tips på hur man faktiskt kommer igång. Vi kommer även bjuda på en diskussionspanel där du har möjlighet att få svar på just dina frågor, stora som små, säger Emma Hedman, som arbetar som medlemsansvarig på Unga Aktiesparare.   

Vad får UA att arrangera eventet?  

– Vi anordnar denna livesändning då vi vill inspirera fler kvinnor till ett smart sparande och öppna upp för frågor om privatekonomi. Vi hoppas att detta kan stärka kvinnors ekonomiska självförtroenden samt öppna upp för diskussioner om pengar. En diskussion som vi gärna ser att man tar vidare till nära och kära. Att prata pengar med sin vän, syster eller sambo är guld.   

Emma Hedman understryker att “Kvinnor på börsen” kan ses live runt om i hela vårt avlånga land och är öppet för alla oavsett ålder. 

– Så länge man har en telefon, dator eller surfplatta tillgänglig.  

Läs mer om eventet, som pågår från klockan 18.00-20.00 tisdagen den 8 mars, och anmäl dig här.   

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem