UA:s gymnasieprofil expanderar – till Göteborg

Kungsholmens Västra Gymnasium i Stockholm var först ut. Nu står det klart att möjligheten att studera vid UA-profilen i Göteborg kommer att finnas efter att ett avtal tecknats med Klara Gymnasium.

I höst finns chansen att som elev på Klara Teoretiska Gymnasiums ekonomiprogram välja en profil med inriktning mot aktiesparande. 

– Vi vill att elever ska få utlopp för sitt befintliga intresse, eller väcka nytt intresse, för investeringar och aktiesparande. Unga Aktiesparare ska bistå skolan med utbildningsmaterial och agerar bollplan för vissa kurser. Skolan kommer även starta en förening där eleverna kan träffas och prata mer om aktier och investeringar, säger Frida Olander, som är verksamhetschef på Unga Aktiesparare.

Vad betyder det att expandera till Göteborg?

– Det gör att vi gör det möjligt för fler unga i Sverige att få tillgång till denna gymnasieprofil. Vi på Unga Aktiesparare vill finnas för alla. Den geografiska aspekten ska inte vara ett hinder. Med det sagt har vi så klart en lång väg kvar till dess att profilen finns i hela landet, men vi hoppas detta är ett steg i rätt riktning.

LÄS OCKSÅ: Här är gymnasieskolan som får UA-profil: ”Bara vinnare”


Hur många städer ska UA-profilen finnas i på sikt?

– En väldigt bra fråga. Det enkla svaret är att vi ska finnas på så många orter som möjligt. I dagsläget finns gymnasieprofilen i Stockholm och Göteborg, men inom ett par år ska vi ha mångdubblat denna siffra, betonar Frida Olander.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem