UA gör dig till vinnare – inte bara på börsen

Sandra Hedlund, regionchef för Region Öst, skriver om vad Unga Aktiesparare betyder för henne – på flera olika plan.

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 4 2021

På julklappsjakt? Köp ett medlemskap i Unga Aktiesparare till mycket fint pris!  

Det här ungdomsförbundet bjuder på den fantastiska möjligheten att bland annat lära sig mer om aktier, bredda sitt karriärmässiga kontaktnät och bekanta sig med likasinnade människor. Många av dem blir säkert vänner för livet. Min kärlek till förbundet har lett till att jag numera är regionchef för Region Öst i Sverige.

Jag har ”turen” att ha en pappa som är en riktig börshaj. Hans intresse smittade helt enkelt av sig på mig. En stor sparkvot blev därför naturlig för mig efter gymnasiet. Hur som helst, min UA-resa började våren 2019 när jag gick grund- och fortsättningskursen inom UA-akademin. Jag minns mycket väl entusiasmen som dånade i utbildningslokalen. Den gjorde mig väldigt inspirerad. Jag minns att jag redan då började fundera på hur jag skulle ta nästa kliv i förbundet. I maj samma år fick jag en ledamotsplats i lokalavdelningen Stockholm Syd. Det ena ledde till det andra och slutligen blev jag regionchef.

Att vara regionchef är väldigt roligt och givande. Vi får exempelvis vara delaktiga i planeringen av många centrala event och vara med i många fattanden av beslut. Vi är förbindelsen mellan lokalavdelningarna i regionen och kansliet. Det är viktigt att även lokalavdelningarna får göra sina röster hörda. Ofta är det väldigt bra idéer som kläcks just där. I dagsläget är vi två tjejer som är regionchefer för Öst. Jag tycker det är väldigt viktigt att visa att tjejer också kan ha dessa roller i förbundet. Jag hoppas att det hjälper tjejer som kanske tidigare dragit sig tillbaka att våga engagera sig mer. Vi vill vara en inspiration för alla.

LÄS ÄVEN: Nyförvärvet: Här är mina favoritaktier

Regionchefsrollen är inte minst en prövning i ledarskap. Jag skulle inte säga att jag är en självklar ledare. Jag ser mig faktiskt inte ens som en ledare. Däremot älskar jag att inspirera och hjälpa andra. Jag har en lång väg kvar, men jag tror att de allra flesta kan hitta sin egen ledarskapsstil med hjälp av övning och tid. Aktier ger i regel bra avkastning över tid medan övning ger färdighet i ledarskap.

Coronapandemitiden har varit tuff för förbundet. Men intresset börjar äntligen återgå till det normala. Förbundet växer och har roliga saker framför sig. Min övertygelse säger mig att UA kommer att fördubblas i medlemsstorlek inom ett par år. Nu måste vi hjälpas åt att peppa våra unga till att bli aktiesparare. Det är nyttigt, lärorikt och väääldigt kul. Glöm inte att det snart kommer att vara nödvändigt att spara och investera med tanke på att pensionsåldern ökar och pensionspengen minskar … Det gör UA till en superviktig samhällsfunktion.

Det är inte alla som har en börsintresserad familjemedlem. Våga ta steget och engagera dig mer inom UA. Oavsett om det innebär att gå på fler event eller att bli tillsatt i en lokalavdelning någonstans i Sverige. Jag kan lova att du kommer vara rikare än tidigare, rikare på information och pengar, men även att du kommer att få nya aktievänner. Jag kan lova att det är en stor vinning på många plan.

MISSA INTE: Bygg din egen frihetsmaskin

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter