“UA är som hemma”

Den långa tiden i Unga Aktiesparare var med och formade Philip Scholtzé till den han är i dag – både som person och som yrkesmänniska. “Det är en stor upplevelse att vara medlem”, säger den 33-årige hedersmedlemmen.

Philip Scholtzé fick upp ögonen för Unga Aktiesparare i unga år. Men det var profilen och spararnas husgud Günther Mårder, som har ett mångårigt förflutet i förbundet, som fick honom att ta steget på allvar och börja engagera sig. 

– Våren 2014 gick jag med i lokalavdelningen Stockholm Syd och ungefär samtidigt blev jag invald i förbundsstyrelsen. Sju år senare hade jag fått äran att också vara både vd och förbundsordförande, säger Sollentunasonen.  

Philip Scholtzé lämnade vd-uppdraget för UA 2017 och har sedan dess, utöver att vara ordförande för förbundet, bland annat arbetat som tillförordnad vd på Pepins.  I dag jobbar han som sparekonom på Fondbolagens förening. 

LÄS OCKSÅ: Sparresan: Mitt livs bästa investering

Vad har UA betytt och betyder för dig? 

– Enormt mycket både personligt och professionellt. Jag har lärt mig massor och fått många nyttiga erfarenheter genom mitt engagemang. Framför allt har jag väldigt roligt i UA-sammanhang. UA känns alltid som hemma. 

Philip Scholtzé har samlat på sig många höjdpunkter under sin tid i UA. Han nämner bland annat en speciell resa till New York, kongressen i Malmö och poddinspelningarna av #Pratapengar och tv-sändningarna med #Uppesittarkväll i sällskap av Nicklas “Investeraren” Andersson.  

– Det är människorna som gör UA. Jag är väldigt stolt över att ha fått leda förbundet i så många år. Och att nu vara hedersmedlem är obeskrivligt stort för mig. Jag är väldigt tacksam för alla minnen UA skapar. 

Vad kan göra ett medlemskap i UA till en bra julklapp? 

– Medlemskapet är en upplevelse. En gåva som ger tillgång till aktiekunskap genom sociala aktiviteter. För mig är UA för alla. Så ge någon chansen att få vara med. Då bidrar du till att aktiesparande blir tillgängligt och roligt för alla som vill, säger Philip Scholtzé.  

MISSA INTE: Från skeptiker till sparnörd

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem