Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna.

Tio aktier: Här är bolagen i prinsessan Estelles portfölj

Verkstad, telekom, storbank – och andra inslag som är talande för Sveriges näringsliv. Det är vad som är kännetecknande för bolagen i prinsessan Estelles aktieportfölj som förvaltas av Dagens industri.

Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012.

I samband med födseln satte Dagens industri av 100 000 kronor som ska förvaltas i aktier fram tills Estelles 18-årsdag.

Sedan ska hon, år 2030, få skänka den ihopsparade summan till ett valfritt välgörande ändamål.

När Estelle nu fyller elva år är hennes portfölj värd omkring 357 000 kronor efter en uppgång på 257 procent sedan starten, skriver tidningen.

LÄS OCKSÅ: Få snurr på sparandet

Gör ett byte

Innehaven utgörs av större, stabila och eteblerade bolag som verkar inom sektorer som går att förknippa med det svenska näringslivet.

Det går endast att genomföra portföljförändringar i anslutning till prinsessan Estelles födelsedag varje år. Den här gången får byggjätten Skanska lämna plats för klassiska investmentbolaget Lundbergs.

AB Volvo, Assa Abloy, Astra Zeneca, Atlas Copco, Balder, Handelsbanken, Tele2, SCA och Volvo Cars återfinns i portföljen sedan tidigare.

MISSA INTE: Skidskyttestjärnan: ”Försiktig med aktietips”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem