“Superbra att börja spara tidigt”

Finansgrabbarna, Oliver Allemog och Viktor Ritsvall, lär ut kunskaper om och inspirerar till att investera i aktier och fonder. Att bli medlem i Unga Aktiesparare i samband med att studenten tas är en smart grund till ekonomiska framgångar, anser duon. “Det blir en boost in i vuxenlivet”, säger Finansgrabbarna.

Köp ditt medlemskap via Unga Aktiesparares studentkampanj!

På sin webbplats och i flera digitala kanaler bjuder Finansgrabbarna, Oliver Allemog och Viktor Ritsvall, på intressanta och viktiga tips som gör dig till en bättre och skickligare investerare.  

Killarna i 20-årsåldern är båda medlemmar och engagerade i Unga Aktiesparare. Att dra nytta av Unga Aktiesparares studentkampanj och att antingen bli medlem själv eller ge bort ett medlemskap till någon som ska ta klivet ut ur gymnasiets värld ser de båda som en självklarhet.  

– Ett medlemskap i UA är en boost in i vuxenlivet ekonomiskt. Till en väldigt billig peng får man enormt mycket kunskap och kontakter kopplat till börsen, säger duon.  

Varför är det smart att börja spara redan i 18–19-årsåldern? 

– Ju tidigare, ju bättre, helt enkelt. Kanske har personen som tagit studenten sommarjobb eller planerar att arbeta heltid. Då är det ett superbra tillfälle att börja spara undan en liten summa av ens hård intjänade pengar till sitt framtida jag. Pengar behövs oavsett vad man vill. Att börja lägga undan pengar till sin framtid kan man därför aldrig börja med för tidigt. 

Fundera på utgifterna 

Både Oliver Allemog och Viktor Ritsvall framhåller att Unga Aktiesparare betyder väldigt mycket.  

– Det ger en möjlighet att prata med andra om ekonomi och pengar. Det blir tusen gånger roligare genom att träffa andra som vill lära sig mer om ekonomi oavsett nivå. 

Oliver Allemog och Viktor Ritsvall har flera spartips till studenter. De konstaterar att eftersom inkomsterna generellt är väldigt låga gäller det att se till att få valuta för sina pengar. 

– Många utgifter ger dig inget mervärde i livet. Därför bör du stanna upp och reflektera kring varför du köper vissa saker. Utöver det kan du öka dina inkomster till oändligheten men det finns en gräns för hur mycket du kan sänka dina utgifter. Om du som student kan utveckla en form av färdighet eller starta ett företag inom någonting som du brinner för kan dina inkomster skjuta i taket, säger duon, och tillägger: 

– När du senare söker arbete eller väljer att endast jobba med eget företagande kommer speciella färdigheter att särskilja dig och öka din inkomst. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem