Stjärndrakarna startar investmentbolag: ”Investeringssugna”

Drakarna i SVT:s succéprogram Draknästet kommer inom kort att dra igång sitt eget investmentbolag. ”Vi gillar varandra och det är smart att göra något gemensamt”, säger Lena Apler om skapandet av Dragon Invest till EFN Marknad.

Den entreprenörs-, företags- och ekonomiintresserade kan knappast ha missat Draknästet. Programmet sänds på SVT sedan ett par veckor tillbaka och går ut på att drivna, uppfinningsrika personer ska övertyga de så kallade drakarna att investera i just deras egen idé och få dem med sig på sin egen bolagsresa.

LÄS OCKSÅ: Så fungerar ett investmentbolag

I ett klipp på EFN Marknads konto på Instagram berättar nu Lena Apler, som bland annat grundat börsnoterade nischbanken Collector, att drakarna nu kommer att starta ett eget investmentbolag. Det finns flera fördelar med att starta Dragon Invest, enligt henne. 

– Vi gillade varandra och var ganska ofta investeringssugna och ibland flera i samma bolag. Då kom vi på att det kan vara smart att göra något gemensamt för att slippa engagera fyra personer i samma frågor, säger hon till tv-kanalen. 

Lena Apler berättar att Dragon Invest väntas bli verklighet ”i dagarna”. Utöver Lena Apler utgörs drakarna i Draknästet av superentreprenönerna Jacob de Geer, Sara Wimmecrantz, Shervin Razani och Jonas Eriksson. Den sistnämnde har även gjort sig ett namn som fotbollsdomare på den internationella toppscenen. 

MISSA INTE: Lär dig analysera ett investmentbolag

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem