Startar samarbete med UA – nu jagar ungdomsplattformen framtidens entreprenör: ”Letar efter kreativitet”

Yepstrs ambition är att bli Sveriges största arbetsgivare för unga individer. Nu har plattformen inlett ett partnerskap med Unga Aktiesparare för att ge fler yngre förutsättningar till en sund privatekonomi. ”Det leder till en djupare insikt”, säger Denise Kehoe, marknadschef på Yepstr.

Yepstrs fokus ligger på att ungdomar i åldrarna 15–24 ska kunna få in en fot på arbetsmarknaden. 

– Vår vision är att bli Sveriges största arbetsgivare för ungdomar. Det åstadkommer vi genom att matcha unga med hushåll som söker hjälp med typiska, ofarliga ungdomsjobb som barnvakt, hundrastning, trädgårdshjälp och läxhjälp, säger Denise Kehoe, bolagets marknadschef, och fortsätter: 

– På Yepstr klättrar du som ungdom i nivå ju mer du jobbar och får ökad lön samt möjlighet att ansöka till företagsjobb. Det går även att värva kunder som ambassadör och tjäna pengar på det också. 

Sedan en tid tillbaka har Unga Aktiesparare och Yepstr ett samarbete. ”Yepparna” som når den sjätte nivån får ett ettårigt medlemskap i Unga Aktiesparare kostnadsfritt. 

– Vi har också anordnat event och föreläsningar tillsammans. Där erbjuder vi ungdomar att få en djupare insikt och förståelse i hur man kommer igång med ett aktiesparande.

Fin chans

För en person i Yepstrs målgrupp, åldrarna 15–24, finns nu en möjlighet att få en riktig skjuts i karriären. Bolaget anordnar en tävling som heter ”Unga Entreprenörspriset”. Det finns totalt 50 000 kronor i potten för tre affärsidéer från unga och drivna personer. Det är max två tävlande i varje lag som gäller.

– För att vara med skickar man in en ansökan på en A4-sida med sin affärsidé samt en presentation på Youtube som är max fem minuter lång före 14 april, understryker Denise Kehoe. 

Bidragen bedöms utifrån tre kritier: Idéens spår av innovation, hur realistisk den är att genomföra och hur övertygande presentationen i sin helhet är. 

I juryn för ”Unga Entreprenörspriset” sitter Yepstrs vd Jacob Rudbäck, näringslivsstjärnan Gunilla von Platen och entreprenören tillike Academic Work-grundaren Johan Skarborg.

Läs mer och gör din ansökan här.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem