Sparstjärnans succé – blev miljonär ett år i förtid: ”Ska nå mitt nya mål före 35”

Mohammed Salih hade som ambition att nå sju siffror på sitt konto innan han fyllde 30 år. Nu är han där – långt tidigare. ”Det är en euforisk känsla”, säger Instagram- och podcastprofilen.

Unga Aktiesparares tidigare verksamhetschef Mohammed Salih har ett oerhört stort spardriv. Han vill både bli en bättre investerare själv och inte minst vara med och bidra till att personer runt om i vårt avlånga land kan lägga grunden till en god ekonomisk ställning. 

För drygt två år sedan startade Mohammed Salih upp sitt Instagramkonto @Mohammedsvagtillmiljonen där han delar med sig av sin resa i riktning mot en miljon kronor i värde på sitt sparande i aktier och fonder före sin 30:e födelsedag i november 2022.

Vägen har varit mycket framgångsrik trots vissa fnurror på tråden i och med marknadskraschen i samband med covid-19-pandemins utbrott. Kontot på Instagram närmar sig 75 000 följare.

Nyligen nådde Mohammed Salih, som även driver podcasten ”Tillsammans mot miljonen” ihop med Carl-Henrik Söderberg hos sin arbetsgivare Aktiespararna, sin första miljon. Ett och ett halvt år före sitt mål. 

– Det känns nästan euforiskt och lite overkligt att det ändå gick så fort. Det har jag, förutom min egna disciplin och mitt sparande, börsen att tacka för då den har varit på ett väldigt tjurigt humör, säger han och skrattar. 

Vad har du lärt dig av resan?

– Att tålamod och prioriteringar är nyckeln i allt man gör. Jag har så klart prioriterat bort vissa saker för att uppnå mitt mål, men jag har samtidigt försökt prioritera bort det som inte bidrar till jättemycket livskvalitet. Jag har också märkt att balans i sparandet och i ”livet” är viktigt, konstaterar Mohammed Salih, och fortsätter:

– Jag har till exempel varit på ett par utlandssemestrar, blivit pappa och hälsat på familjen nere i Blekinge många gånger eftersom det ger mig livsglädje.

LÄS OCKSÅ: En längre väg till rikedom

Arbetat brett

Mohammed Salih berättar att det finns flera faktorer bakom den snabba färden till miljonen. Han nämner bland annat att börsen har utvecklats urstarkt och att han i samband med en obehaglig bilolycka som lyckligtvis slutade väl fick ut 80 000 kronor genom sin försäkring. 

– Jag har även försökt skapa flera inkomstkällor. En är ”flipping” där jag köpte saker till under marknadspris, allt från tv-apparater till cyklar, och sedan sålde vidare. Det bidrog till miljonen med cirka 35 000 kronor på fyra månader.

Hur viktigt är det att vara med och lära fler att bli bättre på att spara?

– Det betyder verkligen allt att kunna inspirera och vara en förebild. Framför allt för de människorna som inte får det här hemifrån. Det känns nästan som ett kall för mig, att utbilda och inspirera samtidigt som jag gör min egen resa. Där visar jag att exakt alla kan spara på börsen och bör göra det om man kan. Jag lägger ner åtta–tio timmar på min Instagram per dag, oavsett om det är vardag eller helg. Det säger väl hur mycket jag brinner för det här. 

Mohammed Salih må ha nått sin första miljon. Men tro inte att han drar sig tillbaka och nöjer sig med det. Hans nya mål är nu att nå fem miljoner kronor innan han fyller 35 år. 

– Det borde ju inte vara helt omöjligt faktiskt. Jag kalkylerar med att börsen inte går spikrakt uppåt som den gjort det senaste decenniet, bortsett från de mindre sättningarna som har varit. Men jag hoppas så klart få lite snöbollseffekt nu efter första miljonen, säger Mohammed Salih med ett leende.

MISSA INTE: Se inte på börsen som ett casino

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem