Samarbete med Börsdata

Börsdatas medgrundare George Bol berättar om tjänsten och om samarbetet med Unga Aktiesparare.

Hela denna artikel är en annons

Beskriv Börsdata? 

– Börsdata startades 2009 och anledningen var att vi ville samla alla bolags utdelningshistorik på ett och samma ställe. Samtidigt blev det rätt så intressant att erbjuda andra nyckeltal och tjänster. Med åren har vi hela tiden försökt förbättra tjänsten genom att erbjuda fler funktioner. 

– I dag är Börsdata en webbasared analystjänst som riktar sig till privatpersoner som vill göra sina egna analyser med hjälp av vår data och vårt analysverktyg. Det som är unikt med Börsdata är att vi uppdaterar alla bolagens delårsrapporter, bokslut och årsredovisningar själva för alla nordiska bolag. Det gör att vi kan erbjuda snabbare uppdateringar än resten av marknaden. 

Vad innehåller tjänsten? 

– Vi erbjuder både teknisk- och fundamental analys, nyckeltal, strategier, nyheter, API- och exporttjänster för nordiska och globala börsbolag. Dessutom visar vi alla nordiska och USA-bolags PDF-rapporter med tio års historik direkt i Börsdatas terminal. 

Några nyheter om hur sajten utvecklats i år? 

– Nyligen har vi lanserat Quartr plugin där vi erbjuder conference calls för alla nordiska bolag direkt i terminalen. Vi har också lagt till videopresentationer (fler än 6 000 filmklipp) för över 1 200 nordiska bolag. Vilket gör det till den största samlingen av börspresentationer på ett och samma ställe. Det är oerhört enkelt att hitta och se bolagspresentationer, årsstämmor, vd-intervjuer och analyser. Dessutom har vi lagt till externa analyser från 15 olika analysfirmor och banker för mer än 500 nordiska bolag. Det blir lika enkelt att läsa externa analyser i PDF som bolagens egna rapporter. 

– En annan kul funktion som vi lanserade i år estimatfunktionen på analyssidan. Där användarna själva kan lägga in egna estimat för alla nordiska och globala bolag. Direkt genereras det tillväxt och värderingsnyckeltal på egna estimat. 

Vad är på gång framöver? 

– Under året kommer vi också försöka lansera rapportpresentationer i PDF-format. Den är oftast en förenklad version av rapporterna som visar det viktigaste kortfattat som används för conference call och analytikerträffar. Dessutom kommer vi försöka lägga in webbsändningar direkt i terminalen i samband med rapportpresentationer. 

– Den som gillar jobba med våra API-tjänster kommer också få tillgång alla globala bolag via API- tjänsterna. Dessutom har vi en målsättning att försöka erbjuda realtidsuppdatering och tjänster som är mer anpassad för realtid för alla nordiska bolag. 

Vilka är era fördelar? 

– Dels för att göra bättre bolagsanalyser, dels för att som användare får man allting samlat på en enda sida. Detta sparar mycket tid på grund av framför allt vår screener och våra färdiga screener-mallar. Sedan har vi nu också samlat alla bolagens rapporter och de går enkelt att ta fram och läsa och analysera i vår egen PDF-läsare. Årsredovisningarna och delårsrapporterna är fortfarande det bästa sättet att förstå och analysera ett bolag och det kan man nu göra oerhört snabbt och enkelt på börsdata terminal. Nu har vi också bolagspresentationer i videoformat, externa analyser i PDF samt conference calls i ljudformat som är samlade på ett och samma ställe. Det sparar mycket analystid. 

Hur bidrar tjänsten till bättre aktieaffärer? 

– Vår målsättning med Börsdata är att erbjuda så många olika verktyg och stor mängd av data och nyckeltal där användaren själv kan bygga fram sitt eget analysverktyg baserat på användarnas egna strategier. Oavsett om den handlar om kortsiktig trading eller långsiktig fundamental investering. Annars brukar de flesta kombinera sin strategi med mer kvantitativa inslag där man använder färdiga strategier som vi erbjuder direkt i screener. Eller också skapar de sina egna beräkningar och filter med all data de får via exporttjänster. 

Vad har ni för erbjudande till Unga Aktiesparares medlemmar? 

– I dag har vi cirka 30 procent rabatt för alla UA-medlemmar. Rabatten gäller för sex- och tolv månaders direktbetalning. Då behöver de först öppna ett gratiskonto på Börsdata och sedan mejla oss sina användarnamn på Börsdata och medlemsnumret på UA. Då lägger vi rabatten på deras konton innan de gör ett köp. 

Vilka nya funktioner är för premiumanvändare? 

– Som premium får man mycket redan mycket funktioner inom både teknisk- och fundamental analys. Data och nyckeltal för främst nordiska bolag. Screener, nyckeltalshistorik upp till tio år (helår), alla nordiska bolagens rapporter med två års historik, samtliga videopresentationer, externa analyser och nu också samtliga nordiska conference calls. Dessutom ingår den nya estimatfunktionen för premiumanvändare. 

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter