Rätt budskap – ökad tillväxt: ”Växa med likasinnade”

Marknadsföring och kampanjer är två av Linn Olssons favoritämnen. I sin roll i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse vill hon dra nytta av sina färdigheter och ta organisationen till nästa nivå. “Det gäller att kunna tilltala alla typer av målgrupper”, säger göteborgskan.

Denna artikel framgår ur Stock Magazine nummer 3 2022

Redan i unga år förstod Linn Olsson vikten av att både börja spara i tid och att även göra det på ett strategiskt och genomtänkt sätt. 

– Men jag hade för lite kunskap och för lite självförtroende för att komma igång. Jag sökte aktivt efter utbildningar och hittade till Unga Aktiesparare som gav mig kunskapen och självförtroendet jag behövde, säger hon. 

Till vardags arbetar Linn Olsson, som är uppvuxen i Göteborg, som kampanjansvarig på ett start-up-bolag inom medicintekniksbranschen. Linn Olsson är koncentrerad på den digitala strategin och arbetar mycket med datadriven, teknikorienterad marknadsföring. 

– Det är inom samma område mitt fokus ligger när det kommer till min roll i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse, säger 26-åringen, som är inne på sitt andra år i styrelsen. 

Linn Olsson brinner extra mycket för att de som inte får sig privatekonomiska- och investeringsmässiga kunskaper hemifrån ska kunna få det genom Unga Aktiesparare. Hon understryker vikten av att förbundet ska vara inkluderande och finnas där för alla personer. 

– Det gäller att skapa kommunikativa kampanjer som både tilltalar personer som vill fördjupa sina analyskunskaper på en avancerad nivå och personer som inte vet vad aktier är. Det krävs att vi använder oss av modern teknik för att rikta rätt budskap till rätt målgrupp.

Vad är det bästa med Unga Aktiesparare?

– Människorna! Men också att det är ett förbund som i decennier har fungerat som en plantskola för unga människor med stora ambitioner. De kommer till Unga Aktiesparare med små frön av ambition och viljestyrka i bröstet, som kanske inte alltid fått plats i klassrummet i hemstaden. Men här finns vatten och näring så att det räcker och blir över. Dessutom får man växa tillsammans med likasinnade.

SE OCKSÅ: Vill ge fler chansen att spara rätt: “Påverkar mående och drömmar”

Blandar sparandet

Linn Olsson framhåller att hon gillar att spara vitt och brett. Som start-up-anhängare gillar hon alltid att ge nya innovationer en chans och testar därför marknadens fondrobotar med glädje. 

– Men annars bygger min portfölj på en mix av väletablerade stabila bolag och mindre tillväxtbolag i branscher jag förstår väl. Exempelvis ridsport- och husdjur. Det är en stor marknad som ännu inte fått i närheten av den uppmärksamhet den förtjänar. Men om man själv förstår problemet med tandsten hos hundar, krångliga och dyra försäkringssystem och svårigheten i att hitta perfekta hästskor så är det enkelt att utvärdera tidiga, innovativa idéer, säger Linn Olsson, och tillägger:

– Det är nog dessutom mitt främsta spartips. Investera långsiktigt i det du förstår och tror på. Kanske har du kunskap inom en bransch eller om ett företag som (ännu) inte har den breda massans ögon på sig?

Vad har du för karriärsmål?

– I framtiden vill jag titta tillbaka på min karriär som en upplevelse. Jag vill ha jobbat inom spännande områden på innovativa bolag med geniala människor där vi i team bidragit till extraordinär tillväxt, säger Linn Olsson. 

MISSA INTE: Sikta mot stjärnorna

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem