Nominerad – igen: ”Sticker ut”

Daniel Aarenstrup, vd för och grundare av SAVR, är en av fem personer som har nominerats till det prestigefyllda priset Årets sparprofil 2022 som utses av Lannebo Fonder. För andra året i rad finns entreprenören med bland finalisterna. ”Jag är stolt över den förändring på fondmarknaden som vi banat väg för”, säger han.

Hur känns det att bli nominerad till priset som Årets sparprofil?

– Det har varit ett händelserikt år, så det känns bra med en andra chans.

Vad tror du ligger bakom nomineringen?

– Min profil som entreprenör sticker väl ut lite i mixen av finalister. Mitt personliga kunnande kring sparande är inte i närheten av en sparekonoms, men jag är stolt över den förändring på svenska fondmarknaden som vi banat väg för med SAVR. Resultatet hittills är tiotals miljoner varje år mindre i avgifter och mer i fickan för svenska sparare.

Varför är det så viktigt att inspirera personer till bättre sparande och privatekonomi?

– Tiden och ränta-på-ränta är din största vän i sparandet. Skillnaden ifall du inser det tio år tidigare än senare kan ha en otroligt stor påverkan på din ekonomi.

Vilka är dina tre bästa spartips?

1. Förstå vad du investerar i.

2. Förstå vad du betalar i avgifter.

3. Förstå vilken risk du tar och ta aldrig mer risk än du är bekväm med.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem