Mästarvärvarens väg till titeln: ”Taggad på att försvara den”

Moa Lidman beskriver sin motivation och sin tävlingsanda som en viktig faktor bakom hennes seger i Unga Aktiesparares prestigefyllda värvartävling. “Jag drog in hälften av mina värvningar på en enda dag”, säger vice regionchefen i Nord.

Under sensommaren och tidiga hösten har Unga Aktiesparare arrangerat en så kallad värvartävling där ideellt aktiva fått poäng för varje ny medlem som anslutit sig till förbundet genom denne.  

Moa Lidman kom att dra det längsta strået efter en tuff duell med inte minst Douglas Forsling. 28 nya medlemmar blev verklighet, att jämföra med den sistnämndes 26 stycken.  

– Jag visste tidigt att jag skulle närvara vid Umeå universitets inspark för nya studenter och i kontakt med arrangörerna planerade att stå första dagen och marknadsföra UA. Denna dag resulterade i hälften av mina totala värvningar. Därefter har jag snackat med nära och kära som jag tycker skulle gynnas av ett medlemskap hos oss, förklarar Moa Lidman sin strategi och framhåller med ett skratt att hennes vinnarskalle även kommit till användning. 

LÄS MER: Målet: Miljonen – före 30: ”Skapa tryggt och härligt liv”

Moa Lidman, som är uppvuxen på Lidingö i Stockholm och just nu studerar vid civilekonomprogrammet i Umeå, är tydlig med att utmaningar likt värvartävlingen är viktiga inslag.  

– Det är ju medlemmarna som gör det möjligt för oss att fortsätta utbilda och upptäcka tillsammans. Tävlingar är en bra påminnelse om det.  

Hon konstaterar att hon kom i kontakt med Unga Aktiesparare genom skolan och att lokalavdelningen i Umeås utbildningsserie fick henne att börja investera på allvar.  

– Jag var bara tvungen att få vara med och lära mig mer.  

Hyllar drivet 

25-åringen betonar att det finns en kompetens och ett engagemang av otroligt fin karaktär i förbundet.  

– Det är så roligt och tacksamt att få vara med och utbilda i sparande och uppmuntra till diskussion kring investeringar, säger Moa Lidman.  

MISSA INTE: Pensionsklare 22-åringens portföljskydd: Hitta rätt bolag

Moa Lidman understryker att hon uppskattar fonder som verkligen gör sitt jobb eftersom alla då får chansen att ta del av marknaden oavsett intresse eller kunskapsnivå.  

Vilken är din bästa respektive sämsta aktieaffär? 

– Bästa: Stockwik Förvaltning. Sämsta affär: Tid. Att jag inte började tidigare. 

Vilka är dina främsta sparmål? 

– På kort sikt är det lägenhetsköp hemma i Stockholm. Sett ur ett längre perspektiv handlar det om ekonomisk trygghet. 

Vid händelse av en ny värvartävling framöver är Moa Lidman förhoppningsfull gällande att upprepa segerbedriften.  

– Jag är mycket taggad. Även om jag föredrar att vara utmanare hellre än försvarare, säger vice regionchefen i Nord. 

SE ÄVEN: Så lyckas du med ditt aktiesparande

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem