Mästarvärvaren Ester ringde i klockan – börsen rusade

Ester Hansson vann en prestigefylld värvartävling och drog in massvis av nya medlemmar till Unga Aktiesparare. Priset: Att få öppna Stockholmsbörsen och dessutom belönas med en drömartad handelsdag. “Det kommer att bli ett riktigt favoritminne”, säger segraren från Mariefred.

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 2 2022

I slutet av 2021 arrangerade Unga Aktiesparare en värvartävling med fokus på att helt enkelt dra in nya medlemmar till förbundet. Ester Hansson, som är ordförande för lokalavdelningen i Växjö, drog det längsta strået. Trots att hon under december månad befann sig i Costa Rica. 

– Till en början var det inte själva tävlingen och priset som fick mig att värva medlemmar utan mer min vilja till att alla borde göra sig en tjänst och investera i ett medlemskap hos UA. När jag däremot insåg halvvägs in i tävlingen att jag låg väldigt bra till blev jag triggad till att verkligen fortsätta för att kunna vinna, säger hon.

Som belöning för segern i tävlingen fick Ester Hansson bland annat, tillsammans med Unga Aktiesparares kansli, öppna handeln den 9 mars genom att ringa i börsklockan hos Nasdaq vid Frihamnen i Stockholm. 

– Det var helt fantastiskt roligt. Otroligt glad för möjligheten och det kommer absolut att bli ett favoritminne. Att Stockholmsbörsen dessutom bjöd på en kraftig börsuppgång efter många trista dagar i rad kändes helt klart extra fint. 

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index steg över 4 procent. Snacka om UA- och Ester-effekt. 

Ester Hansson är uppvuxen i Mariefred i Södermanland, men studerar nu entreprenörskap, affärsutveckling och projektledning vid Linnéuniversitetet i Växjö. 

– Jag gör däremot helst allt annat än att plugga, som exempelvis mitt ideella engagemang hos Unga Aktiesparare Växjö samt näringslivsutskottet Börsgruppen. Det ligger mig varmt om hjärtat och det kommer att fällas en och annan tår i juni när jag tar min examen för att flytta till Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Mäktig avskedsföreställning på hemmaplan

Vad är det bästa med Unga Aktiesparare?

– UA är en plattform för alla oavsett kunskapsnivå att lära sig mer om sparande och investeringar genom. Drivet och nyfikenheten som finns hos alla aktiva ideellt engagerade runt om i hela Sverige är otroligt inspirerande. Vi finns där för att skapa kunskap, inspiration och för att uppmuntra till att skapa sig en finansiell trygghet för våra medlemmar. Det är helt fantastiskt. Vi ideellt engagerade får dessutom ett enormt brett nätverk som kan vara betydelsefullt för framtida karriärer.

“Det som blir av är bäst”

Ester Hansson har ett brett register och brinner, utöver sitt stora engagemang i och för Unga Aktiesparare, för många olika saker. Men hon har ett litet mer specifikt karriärsmål. 

– Att starta upp ett ginföretag för att ta fram den bästa ginen med sädesslag som vete eller korn hemifrån gården som grund. För mig är det otroligt viktigt och på så sätt lite av ett livsmål, att känna en ekonomisk trygghet för att på så sätt kunna bjuda, ge och skapa roliga minnen tillsammans med familj och vänner. 

Ester Hansson har flera olika spartips som hon använder sig av i vardagen. Men att göra något så enkelt och konsekvent som att investera regelbundet varje månad är det som betyder allra mest i hennes ögon. 

– Jag märker att när man inte gör det kontinuerligt ”hamnar man efter” och det blir som en längre startsträcka att komma igång med sitt sparande igen. Annars är mitt tips att välja en strategi och ett tillvägagångssätt som passar just dig. Oftast blir sparandet av då och blir som allra bäst. Det finns många spartips där ute. Men om det inte passar en själv blir det en större motståndskraft till att faktiskt implementera och anamma det, understryker 23-åringen. 

MISSA INTE: Forskningspassion öppnar för framtidens avkastning

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem