Marcus ska sprida sparglädje på Österlen: ”Vill lära ut allt om investeringar”

Marcus Davidsson har satt ribban högt kring sitt ordförandeskap i den nystartade lokalavdelningen Ystad/Simrishamn. När styrelselaget är färdigbyggt är planen att vara med och utveckla yngre individer i Sveriges allra mest sydliga delar till sunda aktiesparare. ”Det är min förhoppning”, säger han.

Marcus Davidsson, 20, är ordförande i en av Unga Aktiesparares färskaste lokalavdelningar: Ystad/Simrishamn. 

Att dra igång en verksamhet i rådande covid-19-pandemi är inte det enklaste, men heller ingenting som grusar Marcus Davidssons planer. 

– Just nu söker vi drivande personer som vill utveckla sina kunskaper om aktier och sparande. Min förhoppning med sökandet är att få in nybörjare som vill lära sig allt inom investeringar, säger Marcus Davidsson om jakten på ytterligare medlemmar till den styrelse som han för stunden är ensam i. 

Vad är dina ambitioner med lokalavdelningen?

– Att få fler unga att spara och placera, men också att träffa andra som är likasinnade och ha roligt ihop på alla möjliga event.  

Marcus Davidsson betonar att Ystad/Simrishamn kommer att arrangera någon form av event så fort en styrelse med fler medlemmar finns på plats. 

Finns det något speciellt arrangemang som du drömmer extra mycket om att anordna?

– Roligaste eventet hade varit en bolagsresa utomlands. Men tyvärr kan man ju inte detta för covid-19, så vi får ta det vid ett annat tillfälle. 

LÄS MER: Sparuppmaningen: ”Sprid riskerna bättre”

Håll huvudet kallt 

Marcus Davidsson framhåller att det är viktigt att se sitt sparande i ett längre perspektiv. 

Tänk långsiktigt och ta aldrig några förhastade beslut. Sov alltid på saken innan du beslutar dig för något köp. Sedan är det smart att läsa finanstidningar och lyssna på Börsmorgon (Dagens Industris morgonsändning varje vardag) som är ett väldigt bra program om bolagshändelser. Gör också alltid en egen analys av ett bolag innan köp. 

Skåningen framhåller vätgasbolaget Metacon som en av sina favoritaktier i portföljen. 

– Vätgas är ett helt rent bränsle och medium för energilagring som uppfyller alla krav för framtidens samhälle. Vätgasen kan ersätta fossila bränslen inom transportsektorn för kraftvärmeproduktion och för energilagring för att nå målet om noll utsläpp Vätgas kan nästan produceras var som helst på jorden via rena processer, säger han, och betonar att Metacon har lösningar som passar in på området och som kan bli framtidens vinnare.

Bor du i området runt Österlen och är intresserad av att medverka i Ystad/Simrishamns styrelse? Tveka inte att kontakta Marcus Davidsson. 

MISSA INTE: UA:s nyförvärv: ”Ha tydliga mål”

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter