Målet: Miljonen – före 30: ”Skapa tryggt och härligt liv”

Olivia Karlsson, ordförande för Unga Aktiesparare i Borås, har flera större meningar med sitt sparande i aktier och fonder. ”Det finns det ingen riktig prislapp på”, säger hon till TT.

För TT berättar Olivia Karlsson, som är ordförande för Unga Aktiesparares lokalavdelning i Borås, att hon har som ambition att ha nått miljonen före sin 30-årsdag 2027. 

– Jag har kommit en fjärdedel på vägen och har sparat ihop 250 000 kronor. Långsiktigt handlar mitt sparande egentligen bara om att skapa mig ett så tryggt och härligt liv som möjligt. Och det finns det ingen riktig prislapp på, säger Olivia Karlsson, och fortsätter: 

– Jag vill också vara en resurs för mina nära och kära och alltid kunna ställa upp.

LÄS MER: Så bygger du en sparbuffert: ”Krockkudde och försäkring”

Nu kommer förutsättningarna dock att ändras en aning. Studier i Göteborg väntar i stället för jobb på heltid. Innan dess har insättningarna till kontot sedan starten på en mer strukturerad investeringskarriär varierat en aning, konstaterar hon. Men Olivia Karlssons målsättning är att kunna spara omkring hälften av sin inkomst varje månad.

MISSA INTE: Så lyckas du med ditt aktiesparande

Volatiliteten på aktiemarknaden under 2020 är inget som får henne att ändra sitt upplägg. 

– Man vet när man investerar att det handlar om att ta risk. Men med hjälp av risk kan man spara ihop ännu mer pengar. Jag har inte alla mina pengar på börsen, utan det här är pengar som är okej att jag förlorar, säger Olivia Karlsson till TT. 

SE ÄVEN: Tankesätten som får dig att stå pall när portföljen lyser röd: ”Skriv ned och ifrågasätt”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem