Mäktig avskedsföreställning på hemmaplan

Frida Olander satte punkt för sin tid i Unga Aktiesparare genom att arrangera en riktig fullträff till årskongress i uppväxtstaden Göteborg. En känslosam verksamhetschef hyllar förbundet och dess medlemmar. “Ord räcker inte till”, säger hon.

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 2 2022

Ett hundratal förtroendevalda och engagerade medlemmar samlades i centrala Göteborg helgen 23–24 april för att vara en del av Unga Aktiesparares första fysiska årskongress sedan 2019. 

För verksamhetschef Frida Olander var evenemanget extra speciellt. Det var nämligen hennes sista större arrangemang i organisationen efter många år som anställd både på kansliet och som ideelt engagerad. Att årskongressen dessutom ägde rum i hemstaden Göteborg la ännu mer ved på en redan känslosam brasa. 

– Göteborg ligger mig varmt om hjärtat. Det gjorde det extra roligt att få planera och genomföra min sista kongress i förbundet just här, säger Frida Olander. 

Hur upplevde du eventet?

– Det andades verkligen gemenskap och glädje. Jag upplevde kongresshelgen som en bra balans mellan formalia, inspiration och energi. Det är just vad jag letar efter när jag planerar förr tillställningar som denna.

Energin var hög och inspiration flödade helgen igenom. Frida Olander lyfter fram allt från engagemanget under kongressförhandlingarna till den gemensamma middagen med ett spelande liveband och två intressanta föreläsningar med Volvos IR-chef Christer Johansson och entreprenören tillike Savelend-vd:n Ludwig Pettersson.

LÄS OCKSÅ: Att våga sätta riktningen

Vuxit stort som person

Frida Olander förnekar inte att hon hade tårar i ögon flera gånger under helgen – av positiva skäl. Hon konstaterar att åren hon spenderat i Unga Aktiesparare är bland de bästa i hennes liv och att organisationen har en stor del i att ha format henne till den 30-åriga person hon är i dag. 

– Jag började som ideellt engagerad i UA för många år sedan och resan tog mig tillslut till att vara anställd på kansliet. Jag har genom dessa år hunnit bli vuxen och genom rollen som verksamhetschef även hittat vad som driver mig i mitt arbetsliv. Jag har utvecklats på ett personligt plan vilket också har gett positiva effekter i min yrkesroll. Kort sagt kan tiden summeras som utvecklande, glädjefyllt och stärkande.

Vad tar du med dig framåt?

– Främst tar jag med mig inställningen från alla människor i detta förbund. Positivitet och driv genomsyrar verkligen denna organisation. Vidare tar jag med mig allt jag fått lära mig. Det är allt ifrån aktier och investeringar till ledarskap och personlig utveckling. Jag tar även med mig alla nya relationer jag har fått möjlighet att etablera. Jag har UA att tacka för mycket. Ord räcker inte riktigt till här, men vill jag ändå förmedla ett stort tack till hela förbundet och alla ni ideellt engagerade, säger Frida Olander, som också understryker att hon inte kommer att kunna släppa Unga Aktiesparare helt. 

– På återseende, säger hon med ett leende.

I samband med årskongressen i Göteborg belönades även eldsjälen Robin Wikström med att få motta det återvändande stipendiet till minne av Jens-Olof Stolpe. 

Skellefteåsonen Robin Wikström har varit engagerad i flera år, bland annat som regionchef för region Väst, och lämnar nu sina uppdrag inom organisationen.

MISSA INTE: Vill ge fler chansen att spara rätt: “Påverkar mående och drömmar”

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem