Kraft att kämpa på

Chefredaktör David Flatbacke-Karlsson skriver om vikten av att våga fortsätta spara och investera när allt känns tungt i sin ledarkrönika i årets sista nummer av Stock Magazine.

Denna ledarkrönika framgår ursprunglingen ur Stock Magazine nummer 4 2022

Känner du dig tagen på sängen och omskakad av utvecklingen på börs- och finansmarknaderna under 2022? Du är inte ensam. Vi är många, yngre investerare som fått ta emot ordentliga snytingar för första gången under våra investerarkarriärer. 

Det känns så klart både obehagligt och jobbigt, utöver ovant, att se sin portfölj tappa kraftigt i värde i takt med att både inflation och räntor stiger och energi-, drivmedels- och matpriser skjuter i höjden. 

Men att börsen skakar och ibland faller tungt är inget ovanligt sett ur ett historiskt perspektiv. Inte heller är det okänt att svagare perioder generellt följs av bättre tider. 

Därför är det viktigt att fortsätta våga spara och utnyttja nedgångsfaser till att köpa fler aktier i kvalitetsbolag (eller fonder) som vet hur kriser ska hanteras och känner till hur det går att komma ur dessa starkare.

I det här numret av Stock Magazine vill vi inspirera till att fortsätt att spara brett, diversifierat och långsiktigt för att skapa sig ett rikare liv över tid – utan att för den delen glömma bort att leva i nuet och vara vaksam på förändringarna som sker i ekonomin. 

Trevlig läsning!  

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem