Karlstadsrådet: Ignorera kändisarna

Unga Aktiesparare i Karlstad konstaterar att det är viktigt att alltid göra sin egen analys, betonar styrelsen i en intervju med NWT.

I en intervju med NWT (Nya Wermlands-Tidningen) före årsskiftet fick Unga Aktiesparare i Karlstad chansen att ge sina bästa spartips. Ett sådant är att inte bara lyssna på de så kallade kändisarna eller experternas råd kring vilka aktier som är bäst att köpa. 

– Det gäller att ta reda på fakta, tänka långsiktigt och bilda sig en egen uppfattning om vilka aktieslag som kan vara intressanta. Det är annars lätt att stirra sig blind på vad alla finanskändisar håller på med och vad de satsar på. Deras råd ser alla, säger David Andersson, som tillsammans med Dilan Kilic, Rebecka Alfredsson och Jacob Rönning utgör ledningsgruppen i Värmlands residensstad, till tidningen.

Unga Aktiesparare Karlstad betonar även att omkring 80 procent av deras medlemmar och följare härstammar från universitet i stadens utkanter. 

– Vi vill att fler ungdomar upp till 28 år kommer till oss även från andra delar av samhället, säger Jacob Rönning. 

– Vi vill också att fler kvinnor satsar på sparande i fonder och aktier, understryker Dilan Kilic.

Favoritaktierna i Karlstad

Dilan Kilic: Cellink och Tesla. Bästa fonden heter TIN Ny Teknik.

Rebecka Alfredsson: Ica Gruppen och Ericsson. Tycker om fonden Spiltan Investmentbolag.

Jacob Rönning: Lifco och Indutrade. Gillar även Spiltan Investmentbolag.

David Andersson: Swedish Stirling och Saab. Sparar inte i fonder.

Källa: NWT.

 

 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem