Investerarens hyllning: “UA har betytt allt för mig”

Nicklas Anderssons resa till den stora finans-, podcast- och Twitterprofil han är i dag har gått via Unga Aktiesparare. Nu lyfter “Investeraren” fram organisationens viktiga roll. “Under min tid i förbundet slogs jag av det faktum att så pass många personer på börsbolagen vi träffade berättade om sin tid i UA”, säger han.  

Nicklas “Investaren” Andersson arbetar som sparekonom på Avanza och har gjort sig ett stort namn i såväl podcasts,- som tv- som sociala medie-världen inom finansbranschen tack vare sin drivkraft, sitt engagemang och sin förmåga att inspirera till ett bättre investerande och en sundare privatekonomi.  

Nicklas Anderssons enorma börsintresse har sin grund – i Unga Aktiesparare.  

– Det är ett fantastiskt förbund som erbjuder en unik gemenskap för unga ekonomi- och aktieintresserade personer, samt möjliggör för dem att ta sitt intresse till nya och inte sällan oanade höjder. För mig betyder Unga Aktiesparare (finansiellt) allt. Förutom att förkovra sig i utbildningar och aktieträffar finns mycket goda möjligheter att träffa vänner för livet och skapa intressanta nätverk. Nyttan av det sträcker sig långt bortom förbundets åldersgräns på 28 år, säger han, och tillägger:  

– I början när jag bodde i Boden flög jag ofta ned till Stockholm för utbildningar i förbundets regi. Jag gillade det så pass mycket att jag en morgon under UA Akademin bestämde mig för att flytta ned till Stockholm för en framtid i finansbranschen. Sedan att det blev två veckor efter Lehman Brothers kollaps är en historia för en annan gång. 

SISTA CHANSEN: Till julkampanjen

Såg möjligheter

Nicklas Andersson arbetade parallellt med sina gymnasiestudier under uppväxten i Norrbotten för att samla pengar på hög nivå. Det var när han fick det orangea kuvertet som han insåg att det gick att sätta sina pengar i arbete och få dem att växa i stället.  

– Där och då öppnades mina ögon för börsvärlden vilken tog mig med storm. Dessvärre fanns inte Unga Aktiesparare i Boden så jag började min resa inom förbundet i Aktiespararna Boden. Där engagerade jag mig i ledningsgruppen, för att därefter leta mig till Unga Aktiesparare när jag flyttade ned till Stockholm. Nu har jag varit engagerad i förbundet i 18 år och ser många årtionden framför mig. Jag saknar Unga Aktiesparare mycket, men var sak har sin tid.  

Hur har Unga Aktiesparare hjälpt dina investeringar? 

– Svaret är en trestegsraket. Jag brukar säga att livet är som en schweizerost, full av hål att fylla med kunskap och erfarenhet. UA har hjälpt till att fylla de hålen genom alla de utbildningar som hållits genom åren, kunskapsutbytet mellan ideellt engagerade samt alla de aktiviteter och företagsträffar som skapat en förståelse för investeringar och näringsliv. 

Nicklas Andersson framhåller att samtliga större event som han deltog på under sin tid i Unga Aktiesparare är riktiga höjdpunkter.  

– Att bli framgångsrik på börsen är ett waiting game, men det är ju viktigt att ha roligt längs vägen. Det har man inom UA. Sedan var det också roligt att vara med och driva podden #PrataPengar. 

SISTA CHANSEN: Till julkampanjen

Varför ska man gå med i Unga Aktiesparare? 

– I min mening är det den självklara mötesplatsen för den börsintresserade personen som vill lära sig mer och hitta andra likasinnade vänner. Sociala medier erbjuder en rik flora av möjligheter att diskutera investeringar. Men UA erbjuder möjligheten att träffa vänner, skapa nätverk och träffa intressanta företrädare för näringslivet som är svårt att få någon annanstans. Under min tid i förbundet slogs jag av det faktum att så pass många personer på börsbolagen vi träffade berättade om sin tid i UA. När tidens tand gjort sitt kommer det finnas många skäl att blicka tillbaka på sin tid i förbundet och dra på smilbanden, understryker Nicklas Andersson. 

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter