Foto: NGM.

Investerar-SM är en unik möjlighet till utbildning inom ETP-handel

Denna artikel är en annons

Nordic Growth Market (NGM) har arrangerat Investerar-SM i över tio år med över 100 000 deltagare. På måndag fortsätter tävlingen och NGM hoppas på att fler upptäcker den unika möjligheten till utbildning som tävlingen ger.

Investerar-SM är utbildningsfokuserad tävling där deltagarna får 1 000 000 kronor i fiktiva portföljpengar att handla börshandlade produkter för. Marknaden för börshandlade produkter har varit stark de senaste åren trots börsklimatet i övrigt, fler upptäcker handel med börshandlade produkter och hur man kan skapa avkastning från fler än ett tillgångsslag. Just därför anser Nordic Growth Market att Investerar-SM behövs. Investerare ges chansen till utbildning och riskfritt investerande i en miljö med korrekta marknadspriser, i år pågår tävlingen under två veckor mellan 29 januari och 9 februari.

Unga Aktiesparare ställde ett antal frågor om tävlingen till Oskar Lindberg, ETP-sales associate på NGM och projektledare för Investerar-SM.

Vad är investerar-SM?

– Investerar-SM är en tävling som arrangeras årligen av Nordic Growth Market. Tävlingen har tydligt utbildningssyfte där vi på NGM vill erbjuda investerare en plattform där man riskfritt får prova på att handla i börshandlade produkter, till riktiga börskurser. Under två veckor tävlar deltagare i handel med börshandlade produkter (ETP). Därefter är reglerna ganska enkla, den med högst avkastning efter tävlingens slut vinner.

Vem/vilka kan tävla?

– Vem som helst över 18 år är välkomna att tävla i Investerar-SM. Vi uppmanar alla som vill ta chansen att lära sig mer om handel med börshandlade produkter att prova på och delta i tävlingen.

Vad kostar det att vara med?

– Tävlingen är helt gratis. Du får 1 000 000 SEK i fiktiva pengar att handla med och deltagare kan vinna priser värde över 100 000 SEK

Varför ska man vara med?

– Investerar-SM är unikt på så sett att du erbjuds en fiktiv handelsmiljö som speglar priser i den riktiga marknaden, dessutom erbjuder NGM och partners till tävlingen utbildningsmaterial tillräckliga för att lära sig allt om börshandlade produkter. Det gör att det finns få bättre möjligheter att prova på och doppa tårna i den här typen av investeringar.

Vad kan man handla?

– Hela NGM:s utbud av Exchange Traded Products (ETP) med realtidskurser. Totalt ca 40 000 instrument med aktier, index, råvaror, crypto m m som underliggande tillgångar med möjlighet att profitera både på uppgång och nedgång. Handeln bedrivs mellan kl 8 22.

Hur går det bäst att lyckas?

– Vårt främsta mål på NGM är att tävlingen ska bidra med en utbildningsplattform, så deltagare som efter tävlingen känner att de har fått tillräcklig information och kunskap för att gå vidare till att börja handla med ETP:er på riktigt, har lyckats.

Vad gör investerar-SM till en spännande tävling?

– Det är en unik möjlighet för de som vill lära sig handel med börshandlade produkter.

Vad går det att vinna?

– Förstapriset är dels ett guldmynt i 31,1g rent guld, med ett värde av cirka 20 000 kronor. Dels ett presentkort på Apple på 10 000 kronor. De som kommer på andra respektive tredjeplats vinner även de presentkort på Apple.

Annan viktig information att få med?

– Nytt för i år är det vi kallar Market Insights, på tisdagar och torsdagar under tävlingens två veckor kommer man kunna se Albin Kjellberg och David Bagge diskutera aktuella händelser på marknaden. Håll utkik på NGM:s sociala medier, så missar man ingenting.

Missa inte heller det event NGM anordnar exklusivt för UA:s medlemmar, på NGM:s kontor den 30 januari.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem