Hur påverkas ni av Brexit?

Stock Magazine frågade tre olika bolag hur de tror att effekterna av Brexit blir.

ANNIKA BJERSTAF, press manager, Volvo Cars

Drygt 8 procent av försäljningen i Storbrittanien

”Som en biltillverkare utan produktion i Storbritannien är effekterna för oss begränsade men vi ser en potentiellt mer komplex process när det gäller logistiken vid import av bilar och reservdelar.”

 

Björn Lyngfelt, Kommunikationsdirektör, SCA

Drygt 17 procent av försäljningen i Storbrittanien

”Det tycks just nu som om ingen vet hur Brexit kommer att gestalta sig eller ens om den kommer att äga rum. Vad vi ser är att debatten om och oron inför Brexit har påverkat den brittiska ekonomin. Konsumenttillförsikten har gått ned. Julhandeln var t ex den lägsta på många år. Vi försöker ha en beredskap inför en period av problem med export- och importrutiner i samband med en Brexit, när den nu äger rum. Att vi har egna terminaler och en egen logistikorganisation tror vi kan underlätta i sammanhanget”.

 

Peter Bronsman, VD, Kopparbergs Bryggeri

Drygt 60 procent av försäljningen i Storbrittanien

”Vi är väl förberedda då vi har startat upp produktion i Storbrittanien. Den kan vi öka snabbt beroende på vad som händer med Brexit”

 

Foto: Volvo Cars, SCA (Michael Engman) & Kopparbergs bryggeri.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem