“Handlar om arbetet som Unga Aktiesparare gör”

Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson är en av fem personer som har nominerats till det prestigefyllda priset Årets sparprofil 2022 som utses av Lannebo Fonder. “Det är väldigt hedrande”, säger han.

Henrik Johansson, 28, är vd för Unga Aktiesparare sedan drygt tre och ett halvt år tillbaka.  

Nu har han nominerats till Årets sparprofil 2022 och är en av fem som kan vinna tävlingen som arrangeras av Lannebo Fonder. 

– Det känns så klart väldigt hedrande att bli nominerad tillsammans med flera personer jag verkligen ser upp till, säger Henrik Johansson.  

Vad tror du ligger bakom nomineringen? 

– Jag tror att det är det viktiga arbetet Unga Aktiesparare gör. Framför allt arbetet för privatekonomi och investeringar i skolan, men också arbetet för att alla ska få förutsättningar att börja investera. 

Oavsett vem du är eller vilka intressen eller mål du har i livet går det inte att komma ifrån att privatekonomiska beslut behöver tas, konstaterar Henrik Johansson. 

– Det kan vara allt från pensionssparande till att ansöka om bolån eller att finansiera dina drömmar, säger Henrik Johansson, och tillägger: 

– Jag tycker att det viktigaste för Unga Aktiesparare är att som oberoende part utbilda och framför allt inspirera till en sund privatekonomi och bra investeringar. Det finns väldigt många som utbildar, men de flesta har ekonomiska incitament att styra dig i en viss riktning. Det har inte Unga Aktiesparare. 

Henrik Johansson gläds stort över att intresset för att lära sig om börs, privatekonomi och investerande stiger trots det generellt trista sentiment som råder på finansmarknaderna för stunden. 

– Unga Aktiesparare har ökat sitt medlemsantal de senaste tolv månaderna och utbildat tusentals unga bara i år. Det gör mig glad att intresset för att bli en bättre investerare är stort även i tuffare tider. Det är då det är som viktigast.  

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem