”Fler har fått ögon för börsen”

Karin Carlsson har gjort debut som utbildare vid UA-akademin. 500 personer var anmälda till hennes första kurstillfälle. “Väldigt roligt”, säger hon.

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 1 2021

I och med den alltjämt rådande covid-19-pandemin håller Unga Aktiesparare fortsatt sina utbildningar digitalt.

Den 19 januari gjorde Karin Carlsson premiär som utbildare. Hela 500 personer var anmälda till UA-akademin som arrangerades över nätet.

– Det var väldigt stort intresse för just denna akademi. Det kan bero på att det var den första på ett tag och dessutom den första för året. Men det kan nog också ha att göra med det turbulenta året 2020 som, trots allt, avslutades starkt och som har gjort att fler har fått upp ögonen för sparande och börsen, säger Karin Carlsson med ett leende.

LÄS OCKSÅ: En längre väg till rikedom

Hur kändes det att utbilda online?

– Jag tycker att det fungerade riktigt bra digital. Det var otroligt mycket aktivitet i chatten. Jag hann svara på kanske tio procent av frågorna som kom in.

Hur känns det att vara igång med jobbet?

– Väldigt roligt. Det var lite nervöst så klart  när jag fick reda på antalet anmälda till denna akademi, men eftersom det är digitalt så är det bara en siffra på skärmen och då märker man inte om det är 20 eller 400 stycken som tittar, säger Karin Carlsson, och fortsätter:

– Jag tycker att innehållet i UA-akademin är så viktigt, så det gäller att väcka intresset och förmedla kunskapen till de som lyssnar på ett så bra sätt som möjligt.

Unga Aktiesparares utbildningar kommer att fortsätta på distans i vår. Håll koll på Unga Aktiesparares webbplats och i organisationens sociala kanaler för att hitta det datum som passar just dig.

MISSA INTE: Se inte på börsen som ett casino

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem