Får ekonomihälsapris – för insats som främjar kvinnligt sparande: “Otroligt stolta”  

Unga Aktiesparare Region Syd belönas med 100 000 kronor av Sparbanken Syd. Anledningen: Ett hårt och gediget jobb för att öka kvinnors möjligheter till en sund privatekonomi. “Vi är övertygade om att tidig utbildning och inspiration är lösningen för ett jämställt ekonomiskt liv”, säger Sofie Orlov, ordförande för Region Syd.

Unga Aktiesparare Region Syd har fått det nyligen inrättade “Ekonomihälsapriset”, som delades ut i samband med den digitalt arrangerade Ekonomihälsadagen i Malmö, av Sparbanken Syd. Region Syd får 100 000 kronor som belöning.  

Premiärårets tema är inriktat på kvinnors ekonomiska hälsa eftersom fler kvinnor, enligt olika undersökningar, är mer oroade över sin privatekonomi än vad män är. 

“Unga Aktiesparare Region Syd tilldelas priset för sitt fokuserade jobb med att få kvinnor att bli mer intresserade av sin privatekonomi redan i tidig ålder”, skriver Sparbanken Syd i ett pressmeddelande.  

– Vi är otroligt stolta över detta pris. Vi har i egna undersökningar sett att tjejer i större utsträckning än killar känner sig osäkra när det kommer till privatekonomi och så ska det inte vara. Att kvinnor generellt sett har lägre lön och pension är tyvärr ett faktum men vi är övertygade om att tidig utbildning och inspiration är lösningen för ett jämställt ekonomiskt liv. Prispengarna är ett viktigt bidrag till vårt fortsatta arbete med att anordna träffar och utbildningar för tjejer i våra lokalavdelningar i Skåne, säger Sofie Orlov, ordförande för Unga Aktiesparares lokalavdelning i Malmö, i pressmeddelandet.  

Henrietta Hansson, vd för Sparbanken Syd, anser att Ekonomihälsapriset går till helt rätt vinnare.  

– Vi är glada över att kunna prisa ett initiativ som går helt i linje med vad vi på Sparbanken Syd vill uppnå: allas rätt till en god ekonomihälsa som är bra för både plånbok och planet. Som sparbank har vi ett ansvar att sprida kunskap och erbjuda verktyg för att göra vägen mot en god och hållbar ekonomi enklare och roligare. Därför känns det självklart att ge priset till Unga Aktiesparare Region Syd som delar och jobbar mot samma vision.  

FAKTA 

Här är motiveringen till vinnaren av Ekonomihälsapriset 2020 

”Genom återkommande träffar och utbildningar har årets pristagare aktivt arbetat för att avdramatisera och göra sunt sparande och privatekonomiska frågor intressanta och angelägna för unga kvinnor i Skåne. Pristagaren har själv identifierat att tjejer känner sig mer osäkra än killar när det gäller privatekonomi och därför har specifika insatser gjorts mot just denna grupp. Dessa insatser uppmärksammar kvinnor på vad de själva behöver göra för att ta makten över sin ekonomi för att skapa trygghet för framtiden. Pristagaren jobbar fokuserat för att unga kvinnor redan tidigt ska hitta inspiration och glädje i att öka sin förståelse för ekonomi. Därför delar Sparbanken Syd ut Ekonomihälsapriset 2020 till Unga Aktiesparare Region Syd, med förhoppning om att stödja ett fortsatt starkt arbete för att främja kvinnors framtida ekonomihälsa”. 

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem