Expansionsboom i väst: ”Underbart engagemang”

Många nya lokalvdelningar har förgyllt Unga Aktiesparares tillvaro under 2020. ”Det blir väldigt roligt att se vad som händer nu, säger Frida Olander, UA:s verksamhetsansvarige.

2020 kom att bli ett lika annorlunda som intressant år för Unga Aktiesparare. Ett utbrott av en viruspandemi tvingade fram en omställning gällande lokalavdelningsaktiviteter, men det innebar inte att aktiviteten stannade av. 

Det tillkom flera nya lokalavdelningar under uppstarten av det nya decenniet. Farten var som högst i de västra delarna av Sverige. 

– Där startades så många som sju lokalavdelningar under förra året, säger Frida Olander, göteborgare tillika verksamhetschef på Unga Aktiesparares kansli. 

När vi nu har äntrat 2021 har Lidköping, Alingsås, Göteborg syd, Kungälv, Kungsbacka, Varberg och Falkenberg verkligen cementerat sina platser på lokalavdelningskartan. 

– Det är underbart att se engagemanget och det ska bli jätteintressant att följa avdelningarnas utveckling framöver, säger Frida Olander.

LÄS OCKSÅ: Gå emot flocken – bli vinnare

Vad ser du mest fram emot i år?

– Det är givetvis tråkigt att läget fortsatt ser ut som det gör i omvärlden, men det ska bli spännande att se hur lokalavdelningarna annammar utmaningarna och använder möjligheterna som digitaliseringen ger, säger Frida Olander, och betonar:

– De har redan gjort ett väldigt bra jobb med sina aktiviteter på den punkten.

Det är inte bara i västra Sverige som nya stjärnor tog plats på lokalavdelningshimmelen under 2020. 

– Det är väldigt roligt att ha Höllviken i Skåne med på banan nu. 

MISSA INTE: Största börsrädslan: ”Missa framgångseffekten”

På Gotland gör Unga Aktiesparare även comeback. 

– Det är fint att ha Visby med oss igen, understryker Frida Olander

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem