En gång UA, alltid UA

Efter en resa som innehållit allt från ideellt engagemang på lokal nivå till ordförandeposten i förbundet har Philip Scholtzé belönats med att bli hedersmedlem i Unga Aktiesparare. “Det känns fantastiskt och jag är väldigt stolt”, säger han.

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 4 2021

Philip Scholtzé tog klivet in i gemenskapen i Unga Aktiesparare 2014 när han valdes in som ledamot i förbundsstyrelsen och som suppleant i lokalavdelningen Stockholm Syd. 

Drygt sju år senare fick den nu 32-årige Philip Scholtzé motta ett hedersmedlemskap i organisationen i samband med lördagsmiddagen vid kickoffen i centrala Stockholm i slutet av oktober. 

– Det känns helt fantastiskt. Jag blev otroligt överraskad och känner mig väldigt stolt över att mitt engagemang i UA lett till ett hedersmedlemskap, säger han med ett brett leende. 

Du visste inte alls vad som väntade på kvällen?

– Jag hade absolut ingen aning och blev som sagt väldigt överraskad. De centrala evenemangen är bland de roligaste upplevelserna och aktiviteterna som UA anordnar och eftersom jag gick i mål med mitt engagemang efter en lång period av digitala aktiviteter till följd av pandemin var jag väldigt glad över att bara få inbjudan till middagen under årets kickoff. Att det sedan var en överraskning på gång hade jag inte kunnat drömma om.

2016 fick Philip Scholtzé frågan om att bli vd för Unga Aktiesparare och tvekade inte att tacka ja. När han lämnade uppdraget efter cirka två år kom han i stället att bli ordförande för förbundet. En roll som han i våras lämnade till förmån för Alexander Gustafsson. 

– Det blev totalt sju års engagemang i de olika rollerna och det som flest fortfarande kommenterar är podcasten Prata Pengar som jag och Nicklas Andersson drev tillsammans i två år. Det är kul att den fortfarande lever vidare och inspirerar till aktiesparande.

LÄS OCKSÅ: ”Alla borde få chansen att spara i aktier”

En unik plats

Philip Scholtzé framhåller att både Unga Aktiesparare och Ung Privatekonomi har betytt massvis för honom. 

– Jag har fått så mycket tillbaka från mitt engagemang och har alla människor som jag arbetat med att tacka för allt jag lärt mig och fått uppleva. Förbundet är en unik plats för alla som vill lära sig om aktiesparande, utvecklas professionellt och träffa nya människor som sannolikt blir nära vänner.

Vad gör Unga Aktiesparare till den organisation det är?

– Det finns en genuin drivkraft att göra bra saker för många. För UA är kärnan att nå ut med inspiration och kunskap kring privatekonomi och särskilt aktiesparande. Jag beundrar medlemmarnas outtröttliga vilja att engagera sig för att fler ska få en bättre ekonomisk situation och samtidigt ha väldigt kul på vägen. Det är människorna som gör UA.

En gång UA, alltid UA?

– Alltid UA och så hade det varit även om jag inte fått äran att bli hedersmedlem. UA kommer alltid betyda något alldeles extra för mig.

MISSA INTE: Kostsam lärdom som berikar

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Vad innefattar ett medlemskap?

 1. Utbildningar

  Vi har föreläsare från UA, vårt nätverk & företagspartners som har kunskap inom allt ifrån aktier, fonder, krypto & optioner till bostadssköp & sparande.

 2. Event

  Vi har lokala föreningar utspridda över hela Sverige som arrangerar hundratals lokala event varje år.

 3. Medlemsförmåner

  Genom partnerskap med t.ex Nordnet, Nordea & Aktiespararna kan vi erbjuda rabatter, digitala tidningar & andra erbjudanden.

Köp till dig eller någon annan!

Medlemskap

349 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Medlemskap + Tidning

449 kr/år
 1. ALLA utbildningar

 2. ALLA event

 3. Medlemsförmåner

 4. Fysisk medlemstidning

Gratis medlemskap

0 kr/år
 1. Vissa utbildningar

 2. Vissa event

 3. ALLA utbildningar

 4. ALLA event

 5. Medlemsförmåner

 6. Fysisk medlemstidning

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter