Douglas vill göra fonder coolt igen

Genom sin plattform MyAdvice vill Douglas Drake, 25, vara med och bidra till att ge personer förutsättningar för ett diversifierat, lyckosamt och inspirerande sparande i fonder. “Genom att investera i det som är bäst får du ett tryggt sparande som samtidigt genererar hög avkastning över tid”, säger han.

Hela denna artikel är en annons

Berätta lite kort om Myadvice och din roll? 

– MyAdvice växte fram ur idén att skapa en plattform för vanligt folk att hitta Sveriges bästa fonder. Att välja rätt fond är svårt och för många uppfattas det som ett omfattande och komplicerat beslut. Via MyAdvice bygger vi fondportföljer efter fundamentala och matematiska mått – men kommunicerat på ett enkelt vis. Vi publicerar bland annat fondanalyser, intervjuer och rating av fonder. 

Hur vill du göra fondsparande häftigt igen? 

– Vi har några historiskt starka börsår bakom oss. Det har varit stort fokus på aktier och många fick upp ögonen för investeringar. Detta är självklart roligt och bra, men under 2022 är det dessvärre många som blivit slagna på fingrarna. Vi tror att fonder är världens bästa produkt och vill inspirera fler till framgångsrika investeringar i fonder via olika funktioner på vår plattform. Fonder är den sparprodukt flest människor har störst vinning utav att äga. 

Varför borde fler personer spara mer i fonder? 

– Genom att investera i Sveriges bäst förvaltade fonder får du ett tryggt sparande som samtidigt genererar hög avkastning över tid. Att låta professionella förvaltare göra analysen åt dig minskar risken för felsteg och röda siffror på kontot. Fonder är grymt, men se till att investera i dem bästa. 

Hur bygger man bäst en fondportfölj? 

– En framgångsrik portfölj har kompletterande egenskaper och ska spegla realistiska förväntningar på framtiden. Genom att bygga en portfölj bestående av de bästa fonderna i sin fondkategori har man mycket goda förutsättningar att få en riktigt grym portfölj.  

Varför borde yngre spara mer i fonder? 

– Fonder är en fantastisk finansiell tillgång och mycket enkel att investera i. Som ung har man tiden på sin sida har då exponering mot aktiemarknaden till sin fördel. Fonder förbättrar dina ekonomiska förutsättningar över tid och ger dig möjligheten att äga din tid när du blir äldre, säger Douglas Drake, och tillägger:  

– På sikt blir  även fondvalet mycket avgörande. Beroende på vilken fond man investerar i ändras även potentialen för din investering. Genom att välja exempelvis välja en aktiefond före en blandfond har du högre sannolikhet att få bättre avkastning ju längre du sparar.  

Tre fonder att titta närmare på? 

– Handelsbanken Hälsovård Tema, Skandia Time Global och Lynx.  

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem