David ska förenkla sparandet – chefredaktören bokdebuterar

Stock Magazines chefredaktör David Flatbacke-Karlsson författardebuterar. Genom sin bok “Fatta aktier” vill han göra investerande i aktier och fonder mer lättillgängligt för fler personer. “För att få fler intresserade av något av det allra roligaste i världen gäller det att kommunicera på ett bra sätt”.

David Flatbacke-Karlsson arbetar vanligtvis som chefredaktör för Unga Aktiesparares tidning Stock Magazine. 

Men i dag, den 29 augusti, släpper han även sin första bok “Fatta aktier” genom förlaget Hedvig.

– Tanken är att “Fatta aktier” ska inspirera och nå ut till en annan typ av läskrets än vad vanliga läroböcker om aktier, fonder och investeringar gör, säger David Flatbacke-Karlsson. 

Omkring 20–25 procent av den svenska befolkningen upplever det som tungt och utmanande att läsa böcker. Bokförlaget Hedvig, som är en del av Bonnierförlagen, vill vara med och ge fler möjligheten att hitta läsglädje och kunna ta del av berättelser i text på ett enkelt och smidigt sätt. 

– Det är det som gör det här väldigt roligt. Boken riktar sig kanske främst mot unga vuxna som inte läst en massa litteratur om eller fått med sig kunskaper om aktier, fonder, sparande och investeringar hemifrån. Men jag tror att det finns någonting för att lära sig av “Fatta aktier” oavsett vilken kunskapsnivå man har och ens ålder.

Boken innehåller cirka 80 sidor som beskriver allt från hur det går till att öppna ett ISK-konto, köpa sina första aktier och fonder och hur det går att dra nytta av sin omgivning för att hitta både motivation och få kunskap som kan göra en till en framgångsrik investerare över tid. 

– Det går att se börsen i mer eller mindre allt som du har omkring dig. Det gäller att vara vaken, uppmärksam och ta till dig av det du ser. Bara genom det lägger du faktiskt en viss grund för att lyckas med dina investeringar. 

David kommer även att berätta om både lyckade och misslyckade investeringar, sina lärdomar av dessa och hur det går att strukturera upp sin ekonomi på ett sätt som gör att sparandet känns roligt i stället för ansträngande och begränsande. 

– Det är en vanlig missuppfattning, att det skulle vara svårt att både komma igång med och sedan vara mer aktiv i sitt sparande. Det är precis tvärtom. 

Vilka är dina absolut bästa investeringstips?

– Att spara långsiktigt, sprida riskerna och att samtidigt inte vara rädd att förändra sin stil och sitt sätt att spara på resans gång. Det bästa sparandet är det som blir av, säger David Flatbacke-Karlsson.

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem