Därför ska du spara i investmentbolag: “Riskspridning från första kronan”

Att äga aktier i ett par investmentbolag som är noterade på Stockholmsbörsen är en mycket bra grund för ett framgångsrikt långsiktigt sparande. Genom att köpa det stora paketet i Unga Aktiesparares julkampanj får du tillgång till en spännande bok om just investmentbolag. “Alla som läser den kommer att snappa upp ny kunskap”, säger författaren Marcus Fridell.

Det finns många fina investmentbolag som är listade på Stockholmsbörsen och aktierna ägs av hundratusentals svenskar.  

Om du köper det stora paketet i Unga Aktiesparares julkampanj ingår det bland annat en bok om det populära tillgångsslaget.

Författaren och skribenten Marcus Fridells “Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag” är en del av erbjudandet.  

– De flesta som frågar mig om aktiemarknaden söker något som kan vara både enkelt och lönsamt. Aktiefonder är väldigt enkelt att komma igång med. Men de flesta underpresterar mot index över tid. Att i stället bygga en egen portfölj kräver både tid och kunskap och ändå misslyckas många privatinvesterare med att slå index över tid. Jag ser investmentbolag som den gyllene medelvägen för den som vill göra det enkelt för sig samtidigt som man kan få en konkurrenskraftig avkastning. Jag tyckte att ämnet var värt en egen bok, säger Marcus Fridell.  

Vad utlovar du läsare av boken? 

– Boken är en lättsam genomgång av det enkla och smarta aktiesparandet. Jag beskriver varför investmentbolag har kunnat slå index över tid och hur man kan tänka kring sina egna investeringar i temat. Jag vågar lova att alla som läser boken, oavsett kunskapsnivå, kommer att snappa upp någon ny kunskap under läsningen. 

Varför kan det vara smart att investera i investmentbolag? 

– Investmentbolag påminner mycket om en fond. Man får riskspridning från första kronan och en hävstång på sitt aktieägande genom substansrabatten. Dessutom kan man nästintill kostnadsfritt ta rygg på några av Sveriges smartaste aktieförvaltare.  

LÄS OCKSÅ: Börja optimalt – köp investmentbolag

Starta stabilt 

Marcus Fridell delar med sig av tre enkla tips för att komma igång med sitt investerande i investmentbolag.  

  • Krångla inte till det. Du behöver inte lägga åtskilliga timmar på att analysera marknaden. Allra enklast är att spara i en prisvärd investmentbolagsfond. 

  • Kom igång. Människan föredrar av naturen att skjuta upp saker som inte ger en direkt belöning. Men börja inte nästa år, nästa månad eller i morgon – utan nu. 

  • Automatisera ditt sparande. Använd till exempel ett autogiro som dras varje månad och kanske även ett automatiskt köp. 

Marcus Fridell konstaterar att det finns flera fördelar med att ge bort ett medlemskap i Unga Aktiesparare, antingen till någon annan eller till sig själv, i julklapp.  

– Den som är, eller är på väg att bli, medlem i Unga Aktiesparare har en enorm fördel mot de flesta experter och professionella förvaltare på aktiemarknaden, nämligen åldern. Jag har träffat många personer som byggt upp stora aktieportföljer, men som ångrar att de inte började tidigare. Ett växande aktiesparande skapar en enorm frihet i livet. Att ge en yngre person i din närhet kunskap i ämnet kan verkligen bli guld värt, säger han.  

Du hittar alla erbjudanden i Unga Aktiesparares julkampanj här.

MISSA INTE: Så fungerar ett investmentbolag

Kickstarta din resa mot ekonomisk frihet idag

Lär dig investera med Unga Aktiesparare. Gå med i gemenskapen idag. Vi är världens största ungdomsförbund för aktieintresserade under 29 år som vill lära sig att spara smartare. Bli medlem eller prova kostnadsfritt idag!

Bli medlem